Přejít k hlavnímu obsahu

Komunita touží po návratu oblíbené mapy. Jaká bude Cache v Counter-Strike 2?

7. 7. 2023 | 18:29 Counter-Strike 2 Gaming
Counter-Strike komunita s příchodem CS 2 by ráda viděla také změny v map poolu. Jedním z nejčastějších názorů je touha po návratu mapy Cache. Po jejím předělání před čtyřmi lety upadla do průměru, protože se dočkala pouze vizuálních změn, nikoliv úprav pro vhodnost do dnešní metagame. Hráči ale stále prosí Valve, aby se mapa vrátila, ideálně v původním stavu.
Cache v novém provedení
Cache v novém provedení
Zdroj: Valve / FMPONE

Counter-Strike 2 postupně představuje další mapy, zatím se však testuje pouze na těch, které nebyly graficky překopány od základu. Mirage, Dust II, Train, to jsou velké klasiky. Hráči ale stále myslí na Cache, která se po reworku v roce 2019 měla vrátit do hry, ale Valve se k tomuto kroku nikdy neuchýlilo. Není divu, velké množství hráčů bylo změnami zhrzeno, že mapa postupem času ztratila většinu své popularity.

Nová hra ale znamená novou šanci. Komunita dokonce v historických statistikách objevila, že v roce 2015 byla Cache nejhranější mapou na turnajové scéně. Vzhledem k někdejší hranosti se hráči domnívají, že by mohla dostat druhou šanci právě s novým dílem Counter-Striku. Dle diskuzí na Redditu je zřejmé, že se na oživení této mapy opravdu čeká. Musela by ovšem přijít s něčím novým, ne tím, co dorazilo naposledy.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Většina hráčů se shoduje, že úprava Cache byla příšerná. Nejčastější stížnosti padají v důsledku nepřehledné viditelnosti nového kabátku, kterému nepomohl ani příchod nových modelů agentů. Jenom o vizuálním stylu to ale není. Rozvržení mapy se příliš nehodí do dnešní metagame, přece jenom se kompetitivní úroveň už dávno posunula. Příliš jednotvárný styl hraní mapě ubližoval, zápasy divácky působily příliš podobné.

Naděje komunity na další šanci však hatí skutečnost, že Valve oficiálně tuto mapu nevlastní. Zatímco například naposledy Anubis okamžitě po zařazení do aktivního poolu mapu Valve odkoupilo, Cache je stále v rukou autora reworku Shawna „FMPONE“ Snellinga či původního tvůrčího týmu. FMPONE jasně říká, že v Counter-Strike 2 se jeho mapa objeví, na návrat na Majory však musíme bohužel nejspíše zapomenout.

Cache used to be the favorite map for pros to play in 2015 - why has it not been given a second chance after its rework?
by u/Revielent in GlobalOffensive