Přejít k hlavnímu obsahu

Jsou hloupí a dostanou lekci, říká Tyler1 o streamerech napojených na hazard

9. 7. 2023 | 13:05 Komentář
Populární streamer Tyler Steinkamp, známý také jako Tyler1, nedávno veřejně vyjádřil svůj jednoznačný názor na streamery, kteří se věnují hazardním hrám. Ačkoli prý není „proti hazardu“, podle Tylera si ti, kteří jsou dostatečně „hloupí“ na to, aby se zapojili do hazardních her a následně prohráli své peníze, zaslouží takový osud.
Tyler1mluví o streamerech napojených na hazard
Tyler1mluví o streamerech napojených na hazard
Zdroj: Twitch

Toto téma i přes zákaz hazardního obsahu, který Twitch zavedl v roce 2022 pro streamování, stále vyvolává významnou diskusi v rámci streamovací komunity. Tyler1 se k tomu postavil přímo. „Pokud všichni tito streameři, nebo kdokoli, kdo je jako:Nehazarduj, bla, bla, bla,“ a půjdou a budou hrát a ztratí všechno, zaslouží si to a je to životní lekce.“

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Navíc zmínil, že ti, kteří se hazardu účastní a prohrávají, si za své jednání zaslouží prohrát. Obsah hazardních her je stále kontroverzním tématem, zejména na streamovacích platformách. Twitch dlouho představoval kategorii pro hazardní hry, včetně odkazu na web Stake.com, nicméně nedávno se platforma rozhodla zakázat hazardní obsah a přivedla tak na svět konkurenční Kick.

Na druhou stranu Tyler1 uznává, že osobně není proti hazardu. Avšak věří, že jednotlivci, kteří ztratí peníze při hazardních hrách, jsou odpovědní za svá jednání. „Nejsem proti hazardu. Moje filozofie ohledně hazardu je, že pokud jsou lidé dostatečně hloupí na to, aby hazardovali a prohrávali peníze, je to jejich vlastní problém.“ 

Jedním z hlavních důvodů, proč byly hazardní hry na Twitchi většinou odstraněny, jsou negativní dopady, které mohou mít na děti. „Celá moje věc je, že pokud je dítě dostatečně hloupé na to, aby si vzalo kreditní kartu své matky, je to špatné vychování. Mělo by se jim dařit lépe, a znovu, je to dobrá životní lekce, pokud jsou mladí. Naučí se a bude jim to prospěšné v budoucnosti,“ dodal Tyler.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.