Přejít k hlavnímu obsahu

Gen.G, KT a ti další. Korea má jasné lídry, T1 se propadli do středu

9. 7. 2023 | 17:29 League of Legends Reportáž
Základní část LCK se v posledním týdnu překlenula do druhé poloviny. Deset celků v nejvyšší korejské soutěži se rozdělilo do tří skupin. Ta první je složená z Gen.G a KT Rolster, dvou celků, které dohromady poznali chuť porážky jedinkrát. V té druhé, dokonce na jejím konci, jsou trochu překvapivě T1. Faker je zraněný, týmu se nedaří a je v rozkladu. A někdy nezvládá zápasy proti mančaftům z poslední části tabulky.
Gen.G, KT a ti další. Korea má jasné lídry, T1 se propadli do středu
Gen.G, KT a ti další. Korea má jasné lídry, T1 se propadli do středu
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Je to jeden z největších příběhů současného League of Legends. T1 jsou bez největší hvězdy Lee „Faker“ Sang-hyeoka, tým navíc opustil trenér Bae „Bengi“ Seong-woong. Celek, který nevypadal ještě před Fakerovou pauzou dobře, je aktuálně v nejhorší formě za poslední roky. A propadá se tabulkou.

Na jaře byli až na finálovou sérii nejlepší, nyní jsou T1 na pátém místě LCK. Mají stejně vyhraných sérií jako Dplus KIA a Hanwha Life Esports, mančafty dělící se o třetí flek, v poměru vyhraných her ale mírně zaostávají. Postup mezi top 3 je reálný, dál už to ale bude pořádná fuška.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Konečně rok KT?

Mohlo by to letos konečně klapnout? Dostanou se konečně KT Rolster po pěti letech na mistrovství světa a do finále LCK? Zatím to tak vypadá. Jsou druzí, jedinou sérii prohráli v prvním týdnu proti vedoucím Gen.G poměrem 1:2. Fanoušci jsou ale jako obvykle opatrní.

První místo, jak již bylo zmíněno, patří Gen.G. Za celý split zatím ztratili v desíti sériích pouze tři hry, jsou téměř neomylní. Další velký test na Gen.G čeká 22. července, kdy se utkají právě s KT Rolster.

Pět týmů, jedno místo

Mančafty od šestého do desátého místa dělí pouhá dvě vítězství. A přáním všech pěti týmů je postup do play-off. U některých je to reálnější, u dalších by se to rovnalo zázraku. Aktuálně jsou v nejlepší pozici Kwangdong Freecs, kteří ukazují stabilní zlepšení od jarního splitu.

DRX jsou o výhru za KDF, na posledních třech příčkách se skóre 2-8 bojují Liiv SANDBOX, Nongshim Redforce a OKSavingsBank BRION. Zamotá se ještě boj o play-off? Do konce základní části zbývá každému celku odehrát šest sérií, takže prostoru pro zvraty je dostatek.

 Nadpis 2Nadpis 3
1.Gen.G10-0
2.KT Rolster9-1
3.Dplus KIA6-4
3.Hanwha Life Esports6-4
5.T16-4
6.Kwangdong Freecs4-6
7.DRX3-7
8.Liiv Sandbox2-8
8.Nongshim Redforce2-8
10.OK BRO2-8
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).