Přejít k hlavnímu obsahu

Start do sezóny: DNE nestačili na Astralis, SINNERS podlehli Eternal Fire

12. 7. 2023 | 12:11 Counter-Strike 2 Reportáž
České týmy mají za sebou vstup do druhé poloviny roku. SINNERS a Dynamo Eclot se neztratili mezi konkurencí 217 týmů a dotáhli to až na HLTV.org, což bývá u velkých kvalifikací důležitou metou. Následně ale bohužel nestačili na známé organizace. Venku jsou také MOUZ a ITB.
oskar, ZEDKO, beastik, SHOCK, KWERTZZ
oskar, ZEDKO, beastik, SHOCK, KWERTZZ
Zdroj: SINNERS

SINNERS měli v prvním kole freewin, ale hned poté se zapotili se severským mixem dodareY, který porazili až ve druhém prodloužení. Průběh duelu proti Ha_PaDaPe už měl klidnější průběh, a tak se trojnásobní mistři ČR mohli připravovat na prvního zvučného soupeře. Souboj s Eternal Fire byl hodně vyrovnaný, hříšníci se dotáhli na stav 14:14, ale mapu Vertigo zakončit nedokázali a skončili tak mezi TOP 32 celky.

Průběh Last Chance kvalifikace na Gamers8 byl podobný i u Dynama Eclot. Freewin, dvě výhry a následný šlágr dokonce proti nejslavnější organizaci v historii CS:GO. Cestu do TOP 32 však měli o něco snazší, jeden tým dokonce deklasovali 16:0. Astralis jim ovšem ukázali, že na sobě budou muset pracovat. V první polovině sice DNE drželi s dánským celkem krok, po změně stran jim ale utekl, stejně jako postup dále.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

O nevyzpytatelnosti otevřených kvalifikací s BO1 zápasy se přesvědčili MOUZ. David „frozen“ Čerňanský se poprvé ukázal s novými posilami, na tenhle turnaj však budou chtít nejraději co nejdříve zapomenout. Ve třetím kole totiž padli poměrně jednoznačně s norsko-švédským mixem 1ADL a jako nejvyšší seed pavouka se nedostali ani do části, která byla pokrytá na HLTV.org. Tohle není ideální začátek pro nové MOUZ.

Ostře sledovaná byla také nová sestava Into The Breach, která ještě není oficiálně představená, ale čeští fanoušci si nemohli nechat ujít premiéru Adama „NEOFRAG“ Zouhara v novém dresu. Ani jemu se však nepodařilo projít do druhého dne, ITB skončili tam, kde Dynamo Eclot a SINNERS. Podlehli totiž CIS sestavě MB, která byla jedním z největších překvapení kvalifikace. Česko-slovenská stopa v kvalifikaci tímto končí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.