Přejít k hlavnímu obsahu

Zahrát si jako profík a nepřijít na buben: Pronájem PC herní techniky je in

12. 7. 2023 | 08:30 PR článek
Zahrát si akční bojovku nebo adventuru je dnes snazší než kdy dříve. Vývojáři počítačových her se předhánějí, kdo přinese na trh co nejreálnější příběh v podobě, která i zkušené hráče posadí hlouběji do židle. Avšak to s sebou nese jednu základní podmínku – abyste si mohli požitek ze hry skutečně užít, je potřeba mít správné a skvěle funkční vybavení. A dnes už si ho nemusíte kupovat. Můžete si ho klidně pronajmout a hrát víceméně bez starosti.
Zahrát si jako profík a nepřijít na buben: Pronájem PC herní techniky je in
Zahrát si jako profík a nepřijít na buben: Pronájem PC herní techniky je in
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

PC a herní konzole jsou výkonná zařízení. Velké sálové počítače z padesátých a šedesátých let minulého století jsou už naštěstí dávnou historií. Jenže mít takový superstroj, abychom si mohli užít nejlepší grafiku, vyžaduje jistou finanční investici.

Nabízejí se tedy dvě možnosti. Výkonný počítač si postavíte sami nebo si pořídíte hotovou sestavu. Rozpočet se ale vyšplhá na vyšší desítky tisíc korun. „Nejčastější dotaz, kterým dostáváme, je: Chci hrát, co si mám koupit? Takový člověk si určitě počítač nepostaví ani nesupgraduje. Druhá věc je, že počítače už jsou spotřební zboží. Vždycky tady ale bude nějaká skupinka lidí, která si to chce ladit sama, to se nezmění,“ říká expert pro gaming ve společnosti Relodit, Martin Paur. A dodává: „Většina lidí to nechce řešit. Chce stroj, na kterém poběží všechno, co potřebují, v ideální variantě a hotovo. Nechtějí se o to už dál zajímat.“

Pronájem techniky pro lepší hru

Pořízení konzole je sice pro začátek levnější, občas ale musíte dělat kompromisy ve výkonu a grafice. Podle Martina Paura to však není způsob, který by ve výsledku dokázal vytěžit ze hry maximum. „Pořídit si levnější počítač, to není cesta. Ano, je o něco levnější a třeba s ostatními službami vás to vyjde plus minus stejně,“ říká expert v pořadu Gaming.

Nabízí se ale i pronájem celého stroje. „Máte počítač, každé dva roky nám ho vrátíte, vezmete si nový. A můžete si ještě ke všemu většinou pořídit počítač snů, protože je rozdíl dát sto tisíc na dřevo, nebo platit čtyři tisíce měsíčně,“ vysvětluje hlavní výhody pronájmu herní techniky Martin Paur.

 

Rozvoj mladých talentů

Společnost Relodit se také podílí na rozvoji amatérské herní scény. E-sport je zpravidla doménou profesionálů, jenže menší lokální turnaje jsou základem, ve kterém může vyrůst mnoho mladých a dosud neobjevených talentů.

Relodit tak ve spolupráci s organizátorem Ovachamp připravuje soutěže ve hrách Counter Strike nebo League of Legends, které kopírují formát velkých a slavných turnajů. Jsou tedy ideální pro méně zkušené hráče. Ti ale mohou zažít atmosféru jako profíci, protože tyto turnaje vrcholí velkým finále v pražské Vodafone PLAYzone Areně. „Lidé z komunity jsou cennější než profesionální týmy, čímž nechci říct, že je odmítáme. Ale zaprvé v té rovině nejsme a za druhé ta komunita pro nás je lepší,“ vysvětluje Martin Paur.

Ilustrační foto
Ilustrační foto
: depositphotos.com
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).