Přejít k hlavnímu obsahu

Oficiálně: NEOFRAG posiluje kádr čtvrtfinalistů Majoru. Jaký byl jeho rok v OG?

12. 7. 2023 | 16:15 Counter-Strike 2 Přestup
Into The Breach už se pečlivě připravují na IEM Cologne, kde se Adam „NEOFRAG“ Zouhar ukáže poprvé v kariéře. Spolu s Aurimasem „Bymas“ Pipirasem totiž oficiálně zakotvili v ostrovní organizaci. Natahovaná přestupová sága je u konce, nyní je potřeba se ukázat na serveru. V OG naplno nenavázal na hvězdné výkony ze SINNERS, nyní by však mohl dostat prostor.
NEOFRAG a Bymas
NEOFRAG a Bymas
Zdroj: Into The Breach

Loni v květnu dal Adam „NEOFRAG“ Zouhar sbohem týmu, který mu dal život. Se SINNERS na domácí scéně vyhrál vše, co se dalo, a ve světě se ukázal v parádním světle. Není divu, že o něj, jako o velkou vycházející hvězdu, byl velký zájem i v Evropě. Přestup do ENCE ještě nevyšel a nakonec přestoupil do OG.

Hned na prvním velkém turnaji se OG podařilo skolit například NAVI a z jarního finále BLAST Premier urvat bronzové medaile. Kromě Lisabonu si NEOFRAG zahrál v Dubaji, Kodani, Melbourne či Abú Dhabí, odkud si OG odvezli další třetí místo. Klíčové ale bylo Rio de Janeiro. Co se českému hráči nepovedlo se SINNERS, dokázal v evropském týmu na první pokus. Kvalifikoval se na nejdůležitější turnaj světa, na IEM Major.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

V letošním roce se toho OG bohužel moc nepovedlo. Jedinou světlou výjimkou byl postup na Major, pro Zouhara již druhý v řadě. Ani na druhý pokus však nepostoupili přes první fázi. Vše nasvědčovalo tomu, že v létě přijdou změny. Spekulací bylo mnoho, ve většině z nich bohužel nefigurovalo jméno NEOFRAGa.

Čistě v řeči čísel nasbíral český střelec za 150 odehraných map proti TOP 30 soupeřům HLTV rating 0.98. Jeho výkony byly jako na houpačce a často nemohl najít sám sebe. Už to nebyla ta hvězda, která si ze soupeřů dělala trhací kalendář. Poslední zápas odehrál NEOFRAG 31. května, kdy OG vypadli z IEM Dallas.

Nyní ale nastává nová éra. Into The Breach na pařížském Majoru senzačně postoupili do čtvrtfinále, anglické jádro si našlo spoustu fanoušků. Nyní je ale minulostí. Sebastian „volt“ Malos má mít namířeno do GamerLegion, o hvězdného Caie „CYPHER“ Watsona stojí TSM. Ani jeden přestup ale zatím není oficiální.

ITB na nic nečekali a byli na přestupovém trhu hodně aktivní. Jakmile vyšlo najevo, že hledají dvě nové tváře, tak se skloňovalo jen několik málo jmen. Aurimas „Bymas“ Pipiras se bude chtít probojovat zpět na Tier 1 scénu, NEOFRAG by v novém prostředí mohl zase pookřát. Všichni čeští příznivci mu to budou přát.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.