Přejít k hlavnímu obsahu

První výhra bez Fakera. T1 se probouzí, nováček se držel

14. 7. 2023 | 12:40 League of Legends Reportáž
První vítězství T1 bez Lee „Faker“ Sang-hyeoka je na světě. Finalisté posledního mistrovství světa si bez větších problémů poradili s Nongshim RedForce a srovnali krok s třetími Dplus KIA. Zlepšenými výkony se blýsknula především dvojice Ryu „Keria“ Min-seok a Choi „Zeus“ Woo-je. Pozitivní byl i taktický výkon celého mančaftu.
Mun "Oner" Hyeon-jun
Mun "Oner" Hyeon-jun
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Bylo to sice jen proti Nongshim RedForce, i tak je ale vítězství T1 obrovsky cenné. Vždyť ještě s Fakerem se proti NR trápili a museli se rvát o vítězství v třetí hře. Teď si s relativním klidem dokráčeli pro výhru 2:0. Kromě psychologické vzpruhy jde i o pomoc v tabulce LCK, kde se T1 odpoutali od Hanwha Life Esports.

Ani v jednom případě nešlo o hry bez chyb, oproti minulému týdnu ale byli T1 k nepoznání. Po mapě se pohybovali s rozmyslem, nenechali se soupeřem tahat do nesmyslných bitek a diktovali tempo. Tak, jak jsou fanoušci zvyklí.

Slušnou sérii má za sebou i Yoon „Poby“ Sung-won. Debut se nepovedl, proti Gen.G a nyní v utkání proti NR ale 17letý midlaner ukázal, že se zlepšuje a může být hodnotným členem týmu. Ten vypadal i v mnohem lepším rozpoložení.

V dalším zápase se T1 postaví Dplus KIA v přímém souboji o třetí flek v aktuální tabulce LCK. Zápas je na programu v sobotu 16. června od 8:00, živě bude vysílán na oficiálním anglickém kanále LCK.

Štítky: League of Legends, T1, LCK
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).