Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS s českými týmy nezaváhali. DNE a ENTERPRISE se utkají o druhé místo

17. 7. 2023 | 14:19 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupina D deváté sezóna European Pro League má za sebou čtyři zápasy, ve všech se představil minimálně jeden český tým. Neporažení skupinou prošli SINNERS, zatímco čtvrtý soupeř do party na českou konkurenci nestačil. Díky tomu bude také decider o postup ryze český.
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

SINNERS už minulý týden deklasovali Dynamo Eclot a o postup se dnes utkali s ENTERPRISE. Na první mapě dokázali ztratil nadějné šestibodové vedení, ale za stavu 12:12 už neprohráli žádné další kolo a šli do vedení. EP se bohužel o otočku ani nepokusili, kvůli těsnému časovému plánu se rozhodli zápas vzdát.

Už o pár hodin dříve hrálo Dynamo Eclot o přežití. Hráči pardubické organizace ale navázali na sympatické výkony z předkola klasické ESL Pro League a v této béčkové verzi dali zapomenout na debakl od hříšníků. Sestavu Ambush pokořili na dvou mapách, především ta první byla v podání DNE skutečný speedrun.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Už v neděli se bohužel s EUPL rozloučili BRUTE. Ti ani do druhého zápasu bohužel nenastoupil v prvním složení a po Lazer Cats nestačili ani na Zero Tenacity. Pro mladé borce jde ale o cenné zkušenosti ze světa.

Jejich osud bude v závěru skupiny muset následovat ještě jeden český tým. Ze skupiny D se mohou dále dostat jen dva celky, po úspěchu SINNERS se tak tváří v tvář utkají ENTERPRISE a Dynamo Eclot. Rozhodující souboj proběhne v úterý od 12:30, snad jej neovlivní turnajová kolize ani žádný podobný faktor.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.