Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlásil se jako Hitler. Tým hráče vyhodil, vysvětlení komunitě nesedí

17. 7. 2023 | 20:10 League of Legends Kauza
Německý hráč rezervního týmu Fnatic má pořádný průšvih. Během živého vysílání se přihlásil na svůj záložní League of Legends účet s přezdívkou „HITLER119“. Reakce jeho zaměstnavatele na nevhodný nick byla rychlá, ještě tentýž den byl Jona „Reptile“ Fritz vyhozen. Jak se snažil vysvětlit celou situaci?
Reptile byl vyhozen z týmu
Reptile byl vyhozen z týmu
Zdroj: Twitter

Všechno se událo velice rychle. Reptile a jeho přihlášení se na kontroverzní účet se rychle rozšířilo po Twitteru. O ADC akademie Fnatic se rozběhla diskuze i na dalších sociálních sítích. Svým kouskem přispěl i slovenský hráč Matúš „Neon“ Jakubčík.

Organizace Fnatic dlouho neváhala. Reptile dostal padáka. „Dnešní události na streamu ukazují, že nereprezentuje hodnoty jak Team Queso, tak Fnatic, a nesplňuje kritéria příkladnosti, která musí každý, kdo je součástí jednoho z těchto dvou subjektů, prokazovat za všech okolností,“ stálo v prohlášení FNC.

Vysvětlení? Nepovedený vtípek

Podle Reptila byl jeho účet takto pojmenován jedním z jeho kamarádů, kterému propůjčil účet. To je samo o sobě zakázané a i za to se nyní již bývalý hráč akademie Fnatic omluvil. Uživatelské jméno doopravdy bylo 11. února změněno. Reptile o tom prý nevěděl.

Internetoví detektivové se rychle pustili do rozklíčování celé situace. Jedním z údajných důkazů o tom, že Reptile o změně věděl a na účtu od té doby hrál, má být fakt, že na hlavním i druhém účtu měl vždy item s „aktivkou“ v inventáři na druhém místě. Jeho kamarád využívá na tyto předměty třetí místo. Reptile i „HITLER119“ mají health pot na čtvrtém slotu. To je velice neobvyklé a téměř nikdo to nedělá.

Účet s pozměněným nickem nemá ani jednu hru za Dravena. Scriptless, Reptilův kamarád, který údajně hrál na účtu, je přitom Draven OTP (hraje pouze tohoto šampiona). V match history ale nalezneme Kalistu a Apheliose. Scriptless na svém účtu nemá žádné hry za tyto postavy, zatímco Reptile je mainí.

Další body, které komunita sdílí, jsou k nalezení na Redditu. Situace je podezřelá, nejedná se ovšem o neprůstřelné důkazy, které by 100% vyvracely Reptilovu verzi příběhu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).