Přejít k hlavnímu obsahu

Vitality a Heroic dominují i po pauze. Jak jsou na tom skupiny BLAST Premier?

19. 7. 2023 | 12:26 Counter-Strike 2 Reportáž
První Tier 1 turnaj po letní přestávce má za sebou víc než polovinu svých zápasů. Vzhledem k formátu však ještě není známý ani jeden postupující tým. Formy týmů už ale hodnotit jdou.
Heroic a Team Vitality
Heroic a Team Vitality
Zdroj: BLAST Premier

BLAST Premier Fall Groups odstartovaly kolotoč posledních turnajů před přechodem na Counter-Strike 2. Přední týmy zatím věnují maximum pozornosti CS:GO, dokud nebude známo, kdy se na CS 2 vůbec přejde. Každý ale bude nyní a například i na IEM Cologne mít maximální motivaci uspět, když končí jedna éra.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Zatím nejlépe se ve skupinách prezentuje Team Vitality, který za dva zápasy ztratil pouhopouhých 16 kol. Papírově však mají nejsnazší skupinu a všichni od něj očekávají jednoznačný postup. Po hladkých výhrách nad Evil Geniuses a Complexity se dnes od 18:30 utkají s NIP o první slot na podzimním finále.

Podobnou dominanci přináší skupina B díky Heroic. Dánská mašina jasně přehrála BIG i Natus Vincere. Nová sestava ukrajinské organizace však zvládla svůj zápas ve spodním pavouku a ve čtvrtek si proti světovým jedničkám zahrají o výhru skupiny. Největším zklamáním jsou Astralis, kteří skončili poslední.

Nejvíc otevřené je „céčko“. Není to jen proto, že má odehráno méně zápasů než ostatní, ale hlavně jde o skupinu smrti. Nové složení OG se moc neohřálo, nejvíce se naopak daří týmu Liquid, který ve finále skupiny čeká na svého soupeře. S posilami ale dokázal FaZe Clan i G2 Esports už porazit, to je start jako hrom.

Na podzimní finále postoupí nejen vítězové skupiny, ale také tři nejlepší celky z následného gauntletu. V jeho prvním kole se o víkendu utkají týmy ze třetích a čtvrtých míst jednotlivých skupin, vítěz se následně postaví týmům z druhých míst skupin. Šestici na sezónním finále poté doplní vyzyvatelé ze Showdownu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.