Přejít k hlavnímu obsahu

Přestup hvězdy. Po konci v ENTERPRISE si bohužel na mistrovství světa nezahraje

20. 7. 2023 | 08:50 VALORANT Přestup
Benjy David „Benjyfishy“ Fish šokoval herní scénu, když loni v červnu dal sbohem Fortnite, aby se mohl plně věnovat Valorantu. Před svým odchodem ze scény battle royale pařby byl britský hráč jedním z nejuznávanějších a nejzkušenějších hráčů ve hře. Podobných výšin chce dosáhnout i ve střílečce od Riot Games. Po angažmá v ENTERPRISE si našel nový domov.
mixwell a Benjyfishy
mixwell a Benjyfishy
Zdroj: Heretics

Loni těsně před Vánoci oznámila česká organizace ENTERPRISE esports jeden z největších přestupů své existence. Do českého týmu totiž zamířil Benjy David „Benjyfishy“ Fish, esportová hvězda známá ze světa Fortnite. Pro tehdy osmnáctiletého hráče šlo o velký krok, první kompetitivní zkušenost s Valorantem.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

S českými parťáky se mu podařilo dvakrát dokráčet ke stříbru v regionální soutěži Surge a postoupit na důležitý turnaj EMEA Ascension. Tam už se ale Benjyfishy s týmem neukázal. Oficiálně jen řekl, že brzy oznámí informace ohledně své budoucnosti, zvěsti ale kolovaly jasné. Brit má přestoupit do Heretics.

Po několika týdnech je hotovo. Hvězdný hráč s miliony fanoušků napříč sociálními sítěmi se oficiálně připojil ke španělské organizaci Heretics, aby jí pomohl se kvalifikovat na mistrovství světa. V sestavě nahradil bývalého mistra světa Aleksandera „zeek“ Zygmunta, který s týmem ani nedohrál VCT EMEA League.

„Kacíři“ z osmého místa v základní části nejvyšší evropské soutěže sice neprošli do play-off a neměli šanci si zahrát o účast na Masters Tokyo, stále je však čekalo to nejdůležitější. Šest evropských týmů v Last Chance Qualifieru bojuje o postup na vrchol sezóny. Heretics už se ani tento turnaj ale bohužel netýká.

I s novou posilou totiž nestačili na KOI a letošní sezóna pro ně skončila neúspěchem. Pro britského hráče jde ale pouze o začátek nové éry. Je úžasné vidět jej soutěžit na nejvyšší úrovni Valorantu jen rok poté, co opustil Fortnite. Jedná se o další povedený přechod. V roce 2024 bude mít více prostoru a určitě bude zářit.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.