Přejít k hlavnímu obsahu

Ostuda! Milionové finále mistrovství světa skončilo totálním fiaskem rozhodčích

20. 7. 2023 | 18:50 EA SPORTS FC 24 Kauza
300 tisíc dolarů (cca 6,5 milionu korun) pro vítěze, 150 tisíc dolarů (cca 3,25 milionů) pro poraženého. Ve finále mistrovství světa FIFA 23 se hrálo o nemalé peníze. Vyrovnaný špíl došel až do penalt. A tehdy nastal problém, který ovlivnil nejdůležitější moment celého turnaje. Technický nedostatek rozhodčí i přes upozornění ignorovali, Mark „Mark11“ Zakhary se musel smířit s druhým místem.
Milionové finále mistrovství světa skončila totálním fiaskem rozhodčích!
Milionové finále mistrovství světa skončila totálním fiaskem rozhodčích!
Zdroj: EA Sports YouTube

Dva zápasy rozhodovaly o tom, kdo bude nejlepším hráčem FIFA 23. První utkání mezi Markem „Mark11“ Zakharym a Manuelem „ManuBachoore“ Bachoorem skončilo 2:2, ve druhém vstřelili oba hráči po jedné brance. Šlo se do prodloužení, to ale vítěze neurčilo. Rozseknout vyrovnaný zápas musel penaltový rozstřel.

Ten začal lépe Bachoore, Australan Zakhary se ale rychle na soupeře dotáhnul a byl jednu jedinou penaltu od vítězství. Rozhodující krok ale udělat nedokázal a z triumfu se mohl radovat Bachoore. Místo zklamání ale byl na Zakharym po prohraném utkání vidět vztek. Frustrace byla jasně viditelná.

Viditelný ovladač na obrazovce

Důvodem byl technický problém, který mohl výsledek klání jasně ovlivnit. Na velké obrazovce u stage byl totiž vidět Markův ovladač. Jakékoli zmáčknutí či pohyb páčkou byly viditelné. To je během penaltového rozstřelu pro soupeře obrovská výhoda.

Zakhary upozorňoval adminy, ti ale protesty ignorovali. Žádný druhý pokus, byl konec. Frustrovaný Mark11 si došel pro stříbro a šek na 150 tisíc dolarů, ManuBachoore vyhrál zlato a dvojnásobnou peněžní odměnu. Diváci jen nevěřícně sledovali jeden z největších skandálů v historii soutěžní FIFA.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).