Přejít k hlavnímu obsahu

Vitality překvapivě prohráli! NIP naopak zářili jako polití živou vodou

20. 7. 2023 | 12:30 Counter-Strike 2 Reportáž
O šokující výsledek se na závěr skupiny A podzimní sezóny BLAST Premier postarali Ninjas in Pyjamas. Do té doby suverénní Vitality totiž porazili bez ztráty mapy a postupují na finále.
Ninjas in Pyjamas
Ninjas in Pyjamas
Zdroj: BLAST Premier

Aktuální světová dvojka působila v Kodani nezastavitelně. Po dvou hladkých výhrách ale přišel střet s realitou. Ninjas in Pyjamas se přitom v předchozích duelech trápili a proti Complexity odvraceli vyřazení.

Do posledního zápasu skupiny ale vlétli jako vyměnění. Po minulém nepřesvědčivém výkonu se rozhodli některé věci ve své hře změnit a v kombinaci s úžasnými individuálními výkony působili jako úplně jiný tým.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Hampus „hampus“ Poser sice nepotvrdil renomé dobře střílejícího in-game leadera, zbytek týmu ale pálil ostrými. NIP dlouhodobě netrápí nekonzistentnost, ale jak se nyní ukázalo, když všechno secvakne dohromady, mohou hrát více než vyrovnanou hru s nejlepšími týmy světa. Teď to jen umět zopakovat.

V parádní formě se při výhře 2:0 (16:13, 16:14) předvedl zejména Ludvig „Brollan“ Brolin. Ten se přitom v předchozím mači hodně trápil. Za dvě mapy nasázel 50 fragů a zastínil hvězdy soupeře Mathieu „ZywOo“ Herbauta a Lotana „Spinx“ Giladiho, kteří přitom nehráli vůbec špatně. NIP si výhru skupiny zaslouží.

Team Vitality naopak o víkendu čeká gauntlet, kde se utkají s OG nebo BIG. Může se tak stát, že na finále podzimní sezóny postoupí, aniž by museli porazit jediný TOP 20 tým. Dnes jsou na programu poslední dva šlágry zbývajících skupin, kde se o přímý postup utkají Heroic vs. NAVI a Team Liquid vs. FaZe Clan.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.