Přejít k hlavnímu obsahu

Úspěšný den pro CZ/SK týmy. Dynamo Eclot vyhrálo hladce, Sampi se nadřeli

20. 7. 2023 | 15:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Česko-slovenská scéna má po půl roce opět dva zástupce v nejlepší světové padesátce, kteří se tak musejí činit, aby těžce vydobyté umístění udrželi. Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport dnes před polednem shodou okolností čekaly dva různé turnaje, v nichž oba dokázali zvítězit.
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Bratislava
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Jako první vykročilo do boje pardubické Dynamo Eclot. Filip „K1-FiDa“ Dvořák a spol. postoupili ze skupinové fáze European Pro League a prvním kole play-off se postavili polské sestavě Illuminar Gaming.

Guy „anarkez“ Trachtman a Martin „Dytor“ Handl byli v dopoledním zápase při chuti a se svým týmem měli průběh pod kontrolou. V obou případech dokázali DNE otočit první polovinu 7:8 a zvítězit 2:0.

Tímhle triumfem je český celek jedinou výhru od medaile. Pokračování je čeká v neděli proti Espionage.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Sampi.Tipsport pro změnu čekal druhý zápas v CCT North Europe Series 6. Po úvodní prohře nad týmem IKLA potřebovali zvítězit, jinak by měli nůž na krku a z dalších tří kol už by ani jednou nesměli zaváhat.

Soupeřem slovenské pětice byla finská akademie ENCE, kterou na úvod turnaje hladce přehráli SINNERS. Sampi se ale proti mladíkům zapotili. Vlastní map pick si především díky fenomenálnímu představení Michala „T4gg3D“ Vrzala sice ubránili ve velkém klidu, ten soupeřův ale nedokázali v prodloužení ukrást.

Také Inferno bylo plné potu a krve, 32 killů (128 ADR) Matúše „MATYS“ Šimka ale nakonec výhru přineslo. Neztratil se však ani Tomáš „fino“ Bebjak, který v prvních zápasech ukazuje, že se na vyšší úrovni neztratí.

Navázat na oba CZ/SK celky se v pátek budou snažit SINNERS, které čeká vystoupení v obou zmíněných soutěžích. Od 10:00 se postaví Anonymo Esports a polský den zakončí od 17:00 proti los kogutos.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.