Přejít k hlavnímu obsahu

Nelíbí se vám smíšené týmy? Existuje Výkop, vzkazuje EA

21. 7. 2023 | 10:38 EA SPORTS FC 24 Komentář
Jedno z nejkontroverznějších rozhodnutí EA Sports za poslední roky rezonuje FIFA komunitou. Velké části hráčů se nepozdává spojení mužského a ženského fotbalu v Ultimate Teamu. Volají po co nejrealističtějším zážitku, kterého se prý se smíšenými týmy nedočkají. „Ultimate Team je o fantasy fotbale, Mbappé také normálně nehraje se všemi těmi Ikonami,“ říká John Shepherd, výkonný producent z Electronic Arts, v rozhovoru pro IGN.
Nelíbí se vám smíšené týmy? Hrajte Výkon, vzkazuje EA hráčům
Nelíbí se vám smíšené týmy? Hrajte Výkon, vzkazuje EA hráčům
Zdroj: EA Sports

Je to historický krok ve fotbalových hrách od společnosti EA. Nikdy předtím se v Ultimate Teamu, nejhranějším módu, muži a ženy na jednom hřišti neukázali (mimo rozhodčích). Teď se ale nedávná novinka z hokejové pařby NHL překlenula i do EA Sports FC (dříve FIFA). A reakce jsou stejně jako týmy smíšené.

U velké části komunity jde o velice nepopulární krok. EA Sports FC 24 bude kvůli tomuto rozhodnutí podle hráčů méně realistická. Navrhují rozdělení mužů a žen na jednotlivé Ultimate Teamy nebo kompletní odstranění žen z UT. Porce fanoušků říká, že si další fotbalovou hru kupovat kvůli smíšeným týmům nebude.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Reakce EA Sports - Ultimate Team je fantasy mód

John Shepherd, výkonný producent z Electronic Arts, okomentoval situaci v rozhovoru pro IGN. Podle něj vývojáři o tomto kroku přemýšleli opravdu dlouho. Cítí, že EA Sports mohou hrát významnou roli v růstu fotbalu tím, že jej budou představovat všem svým fanouškům. „Jsme přesvědčeni, že chceme sjednotit svět kolem fotbalu,“ prohlásil Shepherd.

Cílem je spojit miliardu fanoušků. Podle Shepherda je pro to Ultimate Team ideálním místem. A zároveň reaguje na kritiku hráčů, kterým se nelíbí novinka v módu se smíšenými týmy. „Existují i jiné módy, například Výkop, kde jde spíše o to, aby klub hrál společně proti jinému klubu,“ směřuje výkonný producent hráče. „Ultimate Team je fantasy mód. Normálně nevidíte Mbappého, že by hrál se všemi těmi Ikonami. Je to Ultimate Team, odehrává se tam fantasy fotbal,“ prohlásil Shepherd.

Chcete vidět smíšené týmy v EA FC 24?

Možnosti výběru
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).