Přejít k hlavnímu obsahu

Po milionovém boji si Entropiq zahraje o mistrovství světa. Ve hře je i český hráč

21. 7. 2023 | 11:59 Apex Legends Preview
Druhé play-off Apex Legends Global Series je minulostí, veškerá pozornost je nyní upřena posledním kvalifikačním turnajům na světový šampionát. Ten čeká na posledních 10 týmů ze všech koutů světa. V Evropě se o postup poperou Entropiq, jeden český a dva slovenští hráči.
Apex Legends sekce EIQ
Apex Legends sekce EIQ
Zdroj: Entropiq

Česká organizace Entropiq se před play-off druhého splitu ALGS rozhodla angažovat tým 2R1C. Někteří jeho hráči mají zkušenosti s loňským světovým šampionátem a na vrchol sezóny by se rádi probojovali i letos. O přímou místenku hráli před týdnem právě na ALGS. Skupinová fáze se jim vydařila, ale na dva pokusy nedokázali postoupit do finále. Nezískali tak dostatek bodů, aby měli mistrovství světa v kapse.

Spolu s dalšími 39 týmy je však před nimi ještě jedna příležitost. Last Chance Qualifier v každém regionu nabízí poslední dva postupové sloty, pro špičkové umístění to bude chtít opravdu bezchybné výkony. Také LCQ se bude hrát formou pavouka. V nedělním finále bude potřeba nejen nasbírat dostatek bodů, ale po jeho dosažení následně vyhrát hru. Dokud se to dvěma týmům nepodaří, tak se budou hrát další a další zápasy.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Fanoušci však nemusejí pozorovat pouze pražskou organizaci, kterou na Apex Legends scéně reprezentují Španěl, Portugalec a Francouz. Mezi 40 účastníků Last Chance Qualifieru to s týmem GoNext Esports dotáhl také Josef „B4mbino“ Nedorost. Ten si už loni zahrál na mistrovství Evropy (protože se globální šampionát uskutečnit nemohl) a po neúspěchu v play-off ALGS udělá vše proto, aby se na nejvyšší úroveň vrátil.

Své dvě želízka v ohni má také Slovensko. Organizaci Bitfix Gaming od března reprezentuje Franco Samuel „xeriffer“ Korompai, jehož si pamětníci mohou pamatovat ještě z dob účinkování týmu NAGANO1998. Také on vloni stejně jako B4mbino nechyběl na evropské části ALGS Championship. V barvách Game of Drones se zase ukáže Adam „rondon“ Hodoši, který se na mezinárodní scéně také pohybuje pátým rokem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.