Přejít k hlavnímu obsahu

FalleN jako miláček fanoušků. Jeho tým prodal dresy až za 25 milionů korun!

21. 7. 2023 | 16:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Že jsou časy Gabriela „FalleN“ Toleda dávno pryč? Ale kdepak. Pro brazilské fanoušky jde o stále o největší modlu. Kmotr jihoamerické scény na začátku července přestoupil do týmu FURIA za 700 tisíc dolarů, na první pohled gigantická část je odůvodnitelná právě díky jeho popularitě.
Gabriel „FalleN“ Toledo
Gabriel „FalleN“ Toledo
Zdroj: João Ferreira

Ve 32 letech je na sklonku kariéry, ale ani jeho Last Dance nebyl skutečně tou poslední sambou. Před několika týdny se dokonce stal jedním z nejdražších hráčů historie, minimálně co se týče známých částek. 700 tisíc dolarů se aktuální brazilské jedničce ale rychle vrátí, tohle spojení je snem dnešních fanoušků.

Gabriel „FalleN“ Toledo není jen někdejším druhým nejlepším hráčem světa, ale je hlavně jednou z největších osobností Counter-Striku. Stál totiž u raketového vzestupu brazilské scény před necelými deseti lety, má vlastní značku herních produktů, herní akademii a řadu dalších projektů. Bez výjimky úspěšných.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Věhlas oblíbeného snipera potvrzují informace, které Fallen Company sdělila portálu Dust2 Brazil. Během jeho působení v týmu Imperial se na Fallen Store prodalo 23 tisíc týmových triček a dresů. Jejich ceny se v přepočtu pohybují okolo 850 až 1150 korun, výdělky za 14 měsíců tak mohly dosáhnout 25 milionů korun.

„Čísla dosažená s týmem Imperial byla nejvyšší, ale garantuji, že budoucí čísla budou ještě vyšší, protože trh roste,“ prozradila Kenia Toledo, generální ředitelka Fallen Company. Dle jejích slov výdělky z merchandise nezaplatí hráčskou smlouvu, ale jistě bývá významnou položkou rozpočtu. U FalleNa je to ale úplně jiný příběh. Přináší s sebou komunitu, která je z obchodního hlediska k nezaplacení. Kamkoli přišel, tam zanechal fanoušky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.