Přejít k hlavnímu obsahu

Vrátí se headshot machine ke Counter-Striku? ScreaM tuhle možnost nevylučuje

23. 7. 2023 | 09:40 Counter-Strike 2 Spekulace
Není mnoho hráčů, kteří by si vybudovali takové individuální renomé. I když v posledních letech Adil „ScreaM“ Benrlitom vypadl z nejvyšší úrovně, fanoušci stále volali po jeho akvizici do předních evropských týmů. Útěk do Valorantu debaty ukončil, nyní je však sám hráč oživil.
Adil „ScreaM“ Benrlitom
Adil „ScreaM“ Benrlitom
Zdroj: Riot Games (Hara Amorós)

Adil „ScreaM“ Benrlitom se v letech 2013 a 2016 umístil mezi 10 nejlepšími hráči CS:GO. Nejúspěšnější éry své kariéry totiž zažil právě v těchto dobách, kdy reprezentoval VeryGames a poté Titan. Mimo to se však spoustu let pohyboval mezi nejlepšími francouzskými CS:GO týmy, Major titul se mu však nepoštěstil.

Svůj poslední světový titul získal v roce 2017 a od následující sezóny, kdy hned v lednu jeho tým EnVyUs nepostoupil na Major, se už na scéně tak nějak potuloval. Headshot rate si proslulá mašina držela stále vysoko, celkový individuální vliv na hru ale dávno poklesl. Styl hraní se změnil a ScreaM už tak nevyčníval.

Vysvobození přišlo v roce 2020. Na trh dorazila nová střílečka od Riot Games, na kterou ScreaM okamžitě přešel. Spolu s anglickými kolegy byl součástí první sestavy týmu Liquid. Společně v následujícím roce ovládli evropskou soutěž a postoupili na světový šampionát. ScreaM byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na vrcholu sezóny postoupili do semifinále, což byl vrchol jejich snažení. A jak plynul čas, belgický střelec postupně méně a méně zářil. Jeho situace působila podobně jako u CS:GO, kde také v prvních letech dominoval, ale postupně upadal. Nová vlna hráčů začala převyšovat ty, kteří přešli ze špičky jiných titulů.

Spolu s mladším bráchou Nabilem se tak rozhodli přestoupit do Karmine Corp, ambiciózní francouzské organizace, která díky svému věhlasu získala slot ve franšízové evropské soutěži. Tam však skončili poslední. ScreaM se dokonce ujal role in-game leadera, ani to ale nestačilo na postup na mistrovství světa.

Po tomhle turnaji možná pohár přetekl. „Nikdy jsem po zápase neodletěl tak rychle. Je čas si odpočinout a zamyslet se nad budoucností své kariéry,“ napsal ScreaM na Twitter. „Slyšel jsem, že brzy vyjde nějaká hra,“ dodal. Ještě v březnu přitom psal, že nejprve chce dominovat Valorantu, než se headshot machine vrátí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.