Přejít k hlavnímu obsahu

Tři zápasy nejlepších CZ/SK týmů. Ve hře je postup do play-off a do finále

23. 7. 2023 | 10:35 Counter-Strike 2 Preview
Dynamo Eclot, Sampi.Tipsport i SINNERS čekají o červencové neděli tři důležité zápasy. Všechny tři celky si mohou dovolit zaváhat, vytoužená výhra byla je ale přiblížila úspěchu.
Tomáš „oskar“ Šťastný a Guy „anarkez“ Trachtman
Tomáš „oskar“ Šťastný a Guy „anarkez“ Trachtman
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Jako první se do akce pustí Dynamo Eclot. Od 12:30 je hned po obědě čeká už pátý zápas European Pro League. Ve skupině nejprve nestačili na SINNERS, ale od té doby zaznamenali čtyři výhry v řadě a případná pátá by znamenala postup do finále WB. Jejich soupeřem bude dánská pětice Espionage, která vznikla před dvěma měsíci z hráčů ECSTATIC, Tricked a MASONIC. Jde o souboj skoro sousedů ve světovém žebříčku.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Ještě před koncem duelu DNE se o slovo přihlásí Sampi.Tipsport. Na ty od 14:00 čeká zápas třetího kola CCT North Europe Series 6, v němž vyzvou polskou sestavu los kogutos, která ještě nedávno reprezentovala známou organizaci AGO. Poláci minule prohráli se SINNERS a jejich skalp by rádi získali i Sampi. Po úvodní prohře s týmem IKLA a vydřenou výhrou nad ENCE Academy by potřebovali ve swissu znovu zaskórovat.

Nedělní program večer uzavřou právě hříšníci. V dosavadním průběhu ještě neztratili ani mapu a tuhle bilanci budou chtít potvrdit proti nepříliš známému, ale nebezpečnému soupeři z Ruska. O postup do play-off CCT North Europe Series 6 se utkají s týmem ARCRED. Jeho jádru spolu hraje už více než rok, ale skutečný průlom přišel až letos na jaře. Na SINNERS od 20:00 vlétnou jako šedesátý nejlepší celek světa.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.