Přejít k hlavnímu obsahu

Drobnost, která ale zamezila vyřazení favorita. NiKo hrál jako z jiné planety

23. 7. 2023 | 12:08 Counter-Strike 2 Reportáž
Těsné duely většinou rozhodují ty nejmenší detaily. Spousty z nich si divák ani nemusí na první pohled všimnout. Jeden takový pomohl zvrátit koncovku zápasu Evil Geniuses vs. G2 Esports, ve kterém se schylovalo k šokujícímu vyřazení favorita. Nikola „NiKo“ Kovač byl ale proti.
Nikola „NiKo“ Kovač
Nikola „NiKo“ Kovač
Zdroj: BLAST Premier

Střetnutí amerického celku Evil Geniuses s jedním z nejlepších týmů světa mělo patřit mezi ty jednoznačné. Na první mapě Nikola „NiKo“ Kovač nasbíral skóre 27-9 a zdálo se, že průběh bude skutečně jednostranný. Víc bychom se ale mýlit nemohli. G2 Esports se rozhodli vzít Nuke a této volby po zásluze litovali.

Hvězdný rifler ve své jízdě pokračoval, rozdíl jeho zabití a smrtí byl opět +18, tentokrát 35:17. K výhře jeho celku to ale nestačilo. EG po vydařené CT straně dotáhli senzační srovnání série do úspěšného konce.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Rozhodnout se tak muselo na Mirage. Evil Geniuses nejtěsnějším rozdílem vyhráli CT stranu a za útok se dokázali dostat už do vedení 15:10, které parádní akcí přinesl Colby „Walco“ Walsh. Na závěr 25. kola se ale stalo něco zlomového. EG se rozhodli v pěti lidech ulovit Rasmuse „HooXi“ Nielsena, který schovával svoji MP9. Nejen, že jej zabít nedokázali, ale dánský in-game leader si dokonce připsal rozhodující dva killy.

Dvěma zářezy si kapitán G2 vydělal 1200 dolarů, díky nímž mohl zakoupit jednu M4. Bez těchto killů by se někdo musel obětovat a hrát bez vesty, aby mu finance vyšly na odhození M4. HooXi ji ale věnoval NiKovi a ten se postaral o zbytek. Ve 26. kole s ní získal klíčové killy a na poslední chvíli odstartoval comeback.

Zastavit obrat mohl za stavu 15:13 Paytyn „junior“ Johnson, který zažíval úžasnou sérii, když přestřílel svůj protějšek. V klíčové 2v2 situaci ale netrefil soupeře a G2 dokonali otočku. EG smutní, ale mají na čem stavět.

G2 Esports pokračují v turnaji dnes od 18:30, kdy se o postup na podzimní finále utkají s NAVI. Poražený naopak spadne do Showdownu. Ještě před tímto duelem proběhne střetnutí Vitality vs. BIG. Postup už si výhrou skupinu zajistili NIP, Heroic a FaZe, v gauntletu pak uspěli Astralis, kteří přemohli Team Liquid.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.