Přejít k hlavnímu obsahu

Kus historie. Populární obchodník draží jedinečné AWP na boj proti rakovině

23. 7. 2023 | 16:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Tomuhle říkáme mít srdce na pravém místě. Dánský streamer a především obchodník zipeL se rozhodl svému kolegovi z branže zprostředkovat aukci o vzácné AWP, kterým před dvěma měsíci pečetil výhru Vitality na pařížském Majoru hvězdný Mathieu „ZywOo“ Herbaut. Výtěžek přitom půjde na podporu jeho kamaráda, který bojuje s rakovinou. Kde se můžete zapojit?
AWP | Graphite
AWP | Graphite
Zdroj: Valve / zipeL

Charitativní aukce skinu, jenž vlastní obchodník TubeeeCS, probíhá na Twitter profilu zipeLa. Konkrétně se draží zbrusu nové AWP | Graphite, které je velmi vzácné hned ze dvou důvodů. Zaprvé je to přítomnost čtyř velmi drahých samolepek z Katowic 2014, které dramaticky vystřelují cenu z běžných 200 euro.

Pro sběratele ale bude mnohem podstatnější druhá skutečnost. Tuto odstřelovačku měl totiž během BLAST.tv Paris Majoru zapůjčenou úspěšný Dán Emil „Magisk“ Reif. Mnohokrát tak přicestovala i do rukou velikána Mathieu „ZywOo“ Herbauta, což se stalo také v úplně posledním kole minulého Majoru. ZywOo zvýšil potenciální hodnotu zbraně finálním výstřelem v historii CS:GO, když zajistil Vitality prvenství.

Tenhle skin je zkrátka symbolem konce jedné éry a pokladem pro mnoho fanoušků Counter-Striku. Není proto divu, že se cena za krátkou dobu vyšplhala už přes 6 tisíc dolarů. Jistě ale ještě poroste. Proč se ale rozhodl sběratel vzdát takového kousku? Smyslem aukce je podpora kamaráda, který bojuje s rakovinou.

„Je to silný muž, ale hodně se bojí o své dítě a manželku, zejména o jejich finanční situaci. Proto si přeje, aby výtěžek z aukce putoval přímo na spořicí účet jeho rodiny . Chci mu tento problém trochu ulehčit,“ informoval TubeeeCS.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.