Přejít k hlavnímu obsahu

Tři výhry, žádná prohra! SINNERS prolétli evropským turnajem bez ztráty mapy

24. 7. 2023 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Po letní přestávce mají SINNERS spoustu důvodů k radosti. Podařilo se jim udržet kapitána a nyní společně září také na serveru, jako by byli polití živou vodou. Další výhru získali proti týmu ARCRED, díky čemuž postupují do play-off CCT North Europe Series 6 s naprosto čistou bilancí.
Tomáš „oskar“ Šťastný
Tomáš „oskar“ Šťastný
Zdroj: SINNERS

SINNERS si z vyřazení z deváté sezóny European Pro League vůbec nic nedělají. V souběžně hraném turnaji CCT North Europe Series 6 totiž prokazují svůj potenciál a ve změti soutěží se jeden neúspěch lehce ztratí.

Svoji cestu severoevropským turnajem začali hříšníci hladkou výhrou nad ENCE Academy. Los kogutos sice českou pětici potrápili o poznání více, ale ani oni jim nedokázali vzít mapu. Třetím soupeřem byli ARCRED.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Sestava s hráči z Ruska, Uzbekistánu a Běloruska je hodně nebezpečná, i když zatím nepatří mezi známé evropské pojmy. Série začala na Infernu, který se hříšníci rozhodli nezabanovat. To se ukázalo jako správná volba, protože soupeře na něm přehráli 16:8. Sami si zvolili Overpass a nezaváhali ani na něm. 16:13, celkově 2:0, postup do play-off bez prohry je na světě. SINNERS působili strojově po týmové i individuální stránce.

Jelikož se swiss část hraje na pět kol, ještě budou muset čekat na svého soupeře. Pozvánky do vyřazovacích bojů ale často dostávají i známé Tier 2 celky, hříšníci se tak mohou těšit na test letní formy. Vedle toho je čeká i první turnaj Thunderpick World Championship, který je napěchovaný mnoha týmy z TOP 30.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.