Přejít k hlavnímu obsahu

Velký návrat na spadnutí. TSM už trénují v pěti, koho se chystají podepsat?

24. 7. 2023 | 18:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Americká organizace TSM nemohla na CS:GO scénu v roce 2015 vstoupit lépe. Právě v jejích barvách se totiž dostali na vrchol Nicolai „dev1ce“ Reedtz nebo Finn „karrigan“ Andersen. Po jejich přesunu do Astralis se organizace stáhla za velkou louži, jenže na konci roku 2016 přišel úprk. TSM se pak královně FPS stříleček dlouho vyhýbali. Letos se ale karty obrací.
Sestava TSM z roku 2015
Sestava TSM z roku 2015
Zdroj: TSM

Už delší dobu se šušká, že se trenérem nově budované sestavy stane bývalý kouč G2 Esports či Vitality Rémy „XTQZZZ“ Quoniam. Hlavní hvězdou jeho kádru by měl být Cai „CYPHER“ Watson. Britský objev na sebe upozornil na Majoru, když se svým bývalým týmem Into the Breach dokráčel až do čtvrtfinále.

Možná největší jméno, o kterém se již také nějaký čas spekuluje, je Timofey „interz“ Yakushin. Ruský rifler už od ledna sedí na lavičce Cloud9, když do nové sezóny přepustil své místo Timuru „buster“ Tulepovi. Dá se očekávat, že v novém angažmá dostane více prostoru a volnosti. Kvality na to bezpochyby má.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Jako další do party se na tréninkovém serveru objevil Valdemar „valde“ Bjørn Vangså. Dvacátý nejlepší hráč světa za rok 2018 se po tříleté štaci v OG přesunul do ENCE, kde však vydržel jen do konce minulého roku. Minulost ve velkých světových organizacích má za sebou i nejstarší člen týmu Audric „JACKZ“ Jug. Kde dříve působil, tam byl srdcem celé pětice, a jinak by to po konci v G2 Esports nemělo být ani tady.

Při skládání nové pětky je extrémně důležité zvolit správného snipera. TSM podle uniklých informací ze serveru překvapivě vsadili karty na nejméně známého hráče celé sestavy, dvacetiletého Mădălin-Andreie „MoDo“ Mireu. Mladý odstřelovač doposud neopustil hranice rumunské scény. Může tohle fungovat?

Pravděpodobná soupiska TSM vypadá následovně:

 Velká Británie Cai „CYPHER“ Watson
 Rusko Timofey „interz“ Yakushinov
 Dánsko Valdemar „valde“ Vangså
 Francie Audric „JACKZ“ Jug
 Rumunsko Mădălin-Andrei „MoDo“ Mirea

 Francie Rémy „XTQZZZ“ Quoniam

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.