Přejít k hlavnímu obsahu

Diablo IV je na hov*o, tvrdí nejen Asmongold. Blizzard nejeví snahu chyby vyřešit

26. 7. 2023 | 20:10 Gaming
Diablo IV je venku už nějaký ten pátek, poslední aktualizace k první sezóně je však otřesná. Jeden z největších streamerů Asmongold na jednom ze svých posledních streamů dokonce prohlásil, že už hru nezapne. A není sám. Důvodem je nulová odezva Blizzardu na chyby, které jsou ve hře neúnosné. Další trápení už prý populární streamer nezvládne. Hru může jeho odchod velice poškodit.
Asmongold a Diablo IV
Asmongold a Diablo IV
Zdroj: Asmongold / Blizzard

Aktualizace první sezóny Diablo IV se moc nepovedla. Nebo spíše vůbec. Z mnoha stran se ozývají v podstatě jen negativní reakce na jednotlivé aspekty hry. Jedinou chválenou novinkou je zavedení Malignant Hearts, na druhé straně jsou ale zbytečné nerfy, problémy s Battle Passem nebo technické potíže s NM dungeony.

Známý streamer Asmongold je jedním z těch, kdo od příchodu hlasitě volá po rychlém napravení škod, jinak může být nespokojenost přetavena v masivní úpadek hráčské základny. Asmongold bude zřejmě jedním z těch, kteří hru nadobro opustí, protože problémy přetrvávající ve hře jsou bez odezvy. 

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Z přiloženého klipu je očividné, že Asmongoldovi přetekl pohár trpělivosti. Jeho boj s bossem končí tragicky, když ho téměř při každém pokusu zabije na jednu ránu, aniž by byl v jeho blízkosti. „Co to kur*a je?“ divil se streamer. „Ta mechanika této hry je opravdu na hov*o,“ dodal Asmongold po třetím neúspěšném pokusu.

Já, že jsem srab? Vy chcete, abych tu seděl a hrál hru, která je na hov*o? Proč bych to měl dělat? Nebudu tu sedět a vztekat se u hry, která není zábavná, ale akorát frustrující,“ odpověděl Asmongold na komentáře, které viděl od fanoušků v chatu. „Nebudu to hrát, končím,“ sdělil svým fanouškům nakonec. Fakt, že s hrou skončil jeden z nejvlivnějších tvůrců, by mohl hře uškodit. Fanoušci a sledující jsou zklamaní, ale chápou jeho reakci.

Vývojáři před první sezónou upravili řadu věcí, které nebyly potřeba, a k tomu nepracovali na tom, co jako nutnost působilo. V kombinaci s nedostatkem obsahu, což je u „live game service“ poněkud komické, je vlna nevole tak silná, že při Campfire Chatu byl v očích tvůrců vidět jen zmar. Zábavnost hry trpí a Blizzard čeká dlouhá cesta, aby si hráče zase získali. Za pár sezón bude hra třeba vyladěná, bude ji však někdo hrát? 

„Začíná být zábavnější sledovat situace, co vznikají, než hrát hru samotnou. Sorry, už jsem z toho celý rozmrzelý, a to je ostatně důvod, proč jsem Season of Malignant vypustil. Pokud vás stále Diablo IV baví, tak je to super a jsem za vás rád. Osobně už jsem hodně skeptický a už jsem tenhle proces viděl tolikrát, že mám chuť vkládat čas do něčeho jiného,“ napsal smutným tónem český tvůrce ArcadeBulls pod video, kterým reaguje na aktuální dění.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Asmongold, Diablo IV