Přejít k hlavnímu obsahu

Naváže dnes STYKO na postup frozena? NEOFRAG jde do boje o přežití

27. 7. 2023 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
První den předkola IEM Cologne je za námi. Favorité na úvod nezaváhali, i když to v některých případech bylo na vlásku. Z postupu do horní části bracketu se tedy mohou těšit i David „frozen“ Čerňanský s Martinem „STYKO“ Stykem, první jmenovaný už dokonce vyhrál i druhý špíl a postup má v kapse. Adama „NEOFRAG“ Zouhara naopak čeká boj ve spodním pavouku.
MOUZ
MOUZ
Zdroj: ESL (s povolením)

Z českých a slovenských borců zahájil IEM Cologne 2023 jako první David „frozen“ Čerňanský. V souboji favorizovaných MOUZ s TheMongolz se hrála mapa Nuke, asijský celek nedal zkušenějšímu soupeři nic zadarmo. Senzaci ale zabránil Ádám „torzsi“ Torzsás, který šílenými 50 killy dovedl MOUZ k výhře 22:19.

Na česko-slovenský souboj o postup bohužel nedošlo, Into the Breach nestačili na NIP. Britská organizace zásluhou Adama „NEOFRAG“ Zouhara získala první pistolky, rozjetý vlak Hampuse „hampus“ Posera ale zastavit nedokázala a prohrála 5:16. O přežití v turnaji bude ve čtvrtek od 12:30 bojovat s The MongolZ.

V souboji o první postupový slot hráli MOUZ tentokrát mnohem sebevědoměji a na NIP vlétli ve velkém stylu. Frozen na první mapě Nuke nasázel 34 killů a nezastavil se ani na vlastním picku Inferno (skóre 23-9). Spolu s parádně střílejícím torzsim dohromady získali o 56 více zabití než úmrtí! Neuvěřitelná statistika.

Jako poslední se v prvním kole na server připojil Martin „STYKO“ Styk. Odpojit se přitom mohl s úlevou. Apeks systematickou hrou kontrolovali souboj s BIG a po výhře 16:10 vyzvou ve čtvrtek po poledni Astralis. Dánové navázali na dobré výkony z BLAST Premier, když porazili Liquid, nejvýše nasazený celek předkola.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Po pondělní náloži zápasů známe už dva postupující. Kromě MOUZ dokázali projit do hlavní části také fnatic. Úvodní klání proti Complexity sice muselo rozhodnout až prodloužení, postupový duel proti 9INE ale měli pod kontrolou. Na ostatní čekají boje o postup a udržení ve čtvrtek, uvidíme už pouze BO3 série.

Spolu s dalším dnem pokračuje také oficiální živé vysílání na Twitch kanále PLAYzoneCZ. A pokud chceš při sledování vyhrát sluchátka Logitech G PRO X 2 nebo G PRO X Superlight, tak kdykoliv během turnaje napiš do chatu slovíčko #logitech a počkej si na nedělní grandfinále, kdy šťastlivce z chatu vylosujeme.

Program druhého dne IEM Cologne 2023
12:30 Dánsko Astralis vs.  Evropa Apeksstream
12:30 Evropa Into The Breach vs.  Mongolsko The MongolZ 
16:00 Německo BIG vs.  Evropa Team Liquidstream
16:00 Brazílie Imperial vs.  Austrálie Grayhound 
19:30 Spojené státy americké Complexity vs.  Evropa OGstream
19:30 Ukrajina Monte vs.  Brazílie FURIA 
IEM Cologne 2023
IEM Cologne 2023
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.