Přejít k hlavnímu obsahu

Ani vynikající MATYS k postupu nestačil. Sampi nenavázali na SINNERS a končí

27. 7. 2023 | 09:18 Counter-Strike 2 Reportáž
Sampi.Tipsport chtěli v šestém turnaji CCT North Europe navázat na úspěch z minula. Ve swissu se dostali až k pátému zápasu, ve kterém však neuspěli a play-off je tentokrát mine.
Lukáš „sAvana1“ Lintner na Tipsport CS:GO Bratislava
Lukáš „sAvana1“ Lintner na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Sampi.Tipsport byli v CCT North Europe Series 6 jako na houpačce. Nestačili na tým IKLA, ale posléze porazili ENCE Academy. Po prohře nad los kogutos měli nůž krku, ale proti Aurora YB jej dočasně odvrátili. Jistota byla jen jedna. Matúš „MATYS“ Šimko dominoval a držel šance slovenské sestavy na postup.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Pátým soupeřem Sampi byl ve středu odpoledne tým ThunderFlash. Série začala na mapě Nuke, kde MATYS opět rozdával radost. Za 30 kol nasbíral 38 zářezů, vedle něj se neztratil ani Tomáš „fino“ Bebjak, který předvedl i jeden parádní clutch. Ani výkon těchto dvou borců ale nestačil, polský soupeř zvítězil 16:14.

Sampi.Tipsport tak už nemohli ztratit ani mapu, jinak by se s turnajem rozloučili. Zvoleným Ancient jim ale hrubě nevyšel. Za T stranu získali pouhé 3 body a ve druhé polovině dokázali skóre už jen zkorigovat. Polský celek působil jednotnějším dojmem, po týmové stránce slovenskou pětici přehrál, a ukončil tak její pouť.

Ještě jednou se ale musíme vrátit k Matysovi. I přes týmový neúspěch je statisticky druhým nejlepším hráčem celého swissu, lépe na tom je pouze Daniil „d1Ledez“ Kustov. Nasbíral totiž 1.35 rating a 1.52 impact. Výkony slovenského borce nezůstávají bez povšimnutí, jeho schopnost rozhodovat zápasy je neuvěřitelná.

Ve hře tak už zůstávají jen SINNERS, kteří naopak dokázali swissem proplout bez prohry jediné mapy. Vyřazovací fáze ale přivítá pozvané Tier 2 celky a teprve tady začne ta pravá zábava. Osmifinále na hříšníky čeká v pátek od 14:00, jejich soupeřem budou ruští FORZE. Jde sice o nejvýše nasazený tým turnaje, souboj se SINNERS ale bude premiérou letních posil, takže souhra nového složení bude teprve v zárodku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.