Přejít k hlavnímu obsahu

T1 jako nejhorší tým v lize? Znovu prohráli, Faker je pořád zraněný

27. 7. 2023 | 19:17 League of Legends Reportáž
Bez Fakera to jednoduše nejde. T1 dál bojují v LCK bez svého hvězdného midlanera. Nejslavnější hráč v historii League of Legends dál léčí zranění ruky a pouze sleduje, jak se jeho spoluhráči na Summoner's Riftu trápí. T1 prohráli další sérii, tentokrát nestačili DRX. Ze sedmi sérií bez Fakera vyhráli jedinkrát a mají už dokonce v korejské lize negativní win rate.
Keria na MSI
Keria na MSI
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Zdá se to až neuvěřitelné, jaký rozdíl dělá jediný hráč. S Fakerem byli T1 top 3 týmem v LCK. Nebyli sice tak dominantní jako na jaře, stále ale patřili mezi to nejlepší, co může nejúspěšnější liga na světě nabídnout. Se skóre 6-2 se drželi pod vrcholem, ti nejlepší byli na dostřel. Od Fakerova odchodu se ale všechno změnilo.

T1 za sebou mají s Yoon „Poby“ Sung-wonem v sestavě sedm sérií. Vyhráli jen jednu. Dalších šest nezvládli. Celkové skóre her? 4-12. Posledním přemožitelem finalistů loňského světového šampionátu byli DRX. Organizace, která shodou okolností porazila T1 ve finále Worlds i v první sérii bez Fakera.

Týmový výkon T1 byl naprosto otřesný. Nikdo nemá aktuálně horší makro. Celek, v němž jsou čtyři finalisté jarního splitu LCK, posledních Worlds nebo semifinalisté MSI, hraje příšerně. A tomu napovídají i již zmiňované výsledky.

Na play-off by to s největší pravděpodobností mělo T1 bez problémů stačit. Co ale dál? Stihne se Faker uzdravit před vyřazovací fází? Objeví se alespoň na případném regionálním finále, kde se rozhodne o dvou postupujících na Worlds?

Štítky: League of Legends, T1, LCK
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).