Přejít k hlavnímu obsahu

Úžasný comeback! Oskar dovedl SINNERS k cennému skalpu a postupu do čtvrtfinále

28. 7. 2023 | 17:53 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS se po letní přestávce opravdu rozjíždějí. Tentokrát se jim podařilo skolit celek, který ještě před dvěma týdny čtrnáctým nejlepším týmem světa. Výhra 2:1 se ale nerodila snadno.
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Po čistém průletu swissem čekal na SINNERS vstup do vyřazovací části CCT North Europe Series 6. Los byl ale nekompromisní, čeští mistři totiž dostali ruskou sestavu FORZE. Její sestava aktuálně prochází změnami a v tuto chvíli ji v HLTV žebříčku ani nenajdete, jako celek ale patří minimálně do nejlepší světové třicítky.

Zkušený soupeř si počítal znamenitě a vypadalo to, že to bude pro hříšníky rychlý proces. Po prohrané úvodní mapě 8:16, kde přitom vyhráli první stranu, prohrávali také na Overpassu už 5:14. Tomáš „oskar“ Šťastný ale vzal osud do svých rukou, koupil AWP bez vesty a odstartoval comeback bez ztráty kola.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Rozhodující Ancient byl také hodně nervózní a vyrovnaný. Oskar byl ale stále jistotou, celkem nasázel 18 AWP killů. Důležitým držákem byl ale především za CT stranu také Jindřich „ZEDKO“ Chyba. Tohle úderné duo nakonec dovedlo SINNERS k výhře, kdy opět ze stavu 10:12 rozjeli sérii a odmítali ztratit další bod.

Hříšníci si výhrou 2:1 vysloužili účast ve čtvrtfinále. Dalšího soupeře poznají v sobotu, kdy se utkají SAW a los kogutos. Vítěze tohoto střetnutí vyzvou v neděli. Do čtvrtfinále CCT North Europe Series už se v minulosti podíval dvakrát, rádi by však navázali na dubnové tažení v CCT Central Europe Series 6, kde skončili třetí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.