Přejít k hlavnímu obsahu

Totální dominance. Známe první tým na letošním světovém šampionátu

30. 7. 2023 | 18:55 League of Legends Reportáž
Vyhráli MSI, teď si zajistili šanci i na Worlds. JD Gaming jsou nadále ve výborné formě. Po náročné sérii s LNG si bez větších problémů poradili s Bilibili Gaming a postoupili do finále letního splitu LPL. A s jistotou se ukáží na mistrovství světa jako jeden ze zástupců čínské soutěže.
JDG po vítězství na MSI
JDG po vítězství na MSI
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Mnozí čekali vyrovnanou bitvu, která by mohla dojít klidně do páté hry. Ale opak byl pravdou. 28, 27 a nakonec 26 minut. Tak dlouho trvaly jednotlivé hry BO5 série mezi JDG a BLG. Ani tentokrát nenašli Zeng „Yagao“ Qi a spol. na šampiony MSI recept.

Hned první hra nezačala pro nejlepší tým základní části LPL dobře. JDG se rychle dostali do vedení, Seo „Kanavi“ Jin-hyeok nechal zapomenout na nepovedené výkony proti LNG a jeho Lee Sin zářil. Snaha BLG přišla vniveč, jednoznačný teamfight na midlane znamenal konec úvodního boje.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Druhý špíl měl o poznání lepší start pro BLG. Slušná early game byla ale rychle zapomenuta, hráči JDG se nechali jednoduše odchytávat mimo pozici. Jayce v rukách Zhuo „knight“ Dinga byl jednoduše příliš silný.

Ve třetí hře nepokračovalo krveprolití z předchozího dějství, maličkosti ale vystřelily JDG do několikatisícového vedení. A jakmile se jeden z nejlepších týmů světa do podobné výhody dostane, jen tak ji nepustí. Po 26 minutách byl konec, celá série netrvala ani hodinu a půl herního času.

JDG jsou prvním postupujícím do finále LPL a také na Worlds. Zajistili si minimálně druhý seed z Číny.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).