Přejít k hlavnímu obsahu

Vyrovnaná bitva se nekonala. G2 vyhráli finále LEC bez jediné prohry

31. 7. 2023 | 09:37 League of Legends Reportáž
Poslední vzájemná série obou týmů fanoušky namlsala, samotné velké finále ale zklamalo. G2 Esports přejeli Excel 3:0 a došli si pro historicky jedenáctý titul LEC. Nejúspěšnější organizace v historii evropského League of Legends půjde do sezónního finále jako jasný favorit.
Bitva se nekonala. G2 vyhráli finále LEC bez jediné prohry
Bitva se nekonala. G2 vyhráli finále LEC bez jediné prohry
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Nebyl to den hráčů XL. V sobotu vypadali proti Fnatic nezastavitelně, souboj s G2 Esports se jim ale nevydařil. Veliký rozdíl ve výkonnosti byl překvapivý, necelý týden před grand finále se oba mančafty ve finále upper bracketu a rozhodovat o vítězi musela až pátá mapa. Teď se nic podobného neopakovalo.

G2 Esports na Summoner's Riftu vládli. Na všech frontách byli lepší, ani občasné světlé chvilky outsiderům z Excel Esports nepomohly. Celkem bylo rozhodnuto za méně než hodinu a půl.

Vstup do první hry byl přitom vcelku povedený. XL se dostali do mírného vedení, Felix „Abbedagge“ Braun se ale na midlane trápil a po 15 minutách u něj svítilo skóre 0/3/0. Následující teamfighty už byly plně v režii G2. Ti po 25 minutách ničili základnu soupeře a dostali se do vedení 1:0.

Druhý špíl byl z celé série nejdelší. 37 minut se čekalo na explozi jednoho z Nexusů. Opět to byl ten, který byl domovem XL. Co se týče zabití, byla early game pro G2 o dost lepší, celkově se ale Excel drželi na dostřel. Dokonce získali Barona, ani ten ale nakonec nezabránil prohře.

Třetí hra už byla totální demolicí. Celkové skóre? 28-5. Poslední zápas trval 23 minut. Oslavy pak mohly vypuknout, G2 znovu vládnou Evropě.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).