Přejít k hlavnímu obsahu

Vrchol sezóny opět ve větším. Tipsport MČR CS:GO míří do největšího pavilonu!

Nejprestižnější český turnaj a tradiční herní veletrh MČR EXPO se stěhují. Fanoušci však nemusejí zoufat, naopak! Šampionát opět proběhne tradičně v rámci festivalu Life!, ovšem ve větších prostorách. Vůbec poprvé se finále uskuteční v pavilonu P. Ten je nejnovější výstavní halou Brněnského výstaviště, zároveň se jedná o největší výstavní pavilon ve střední Evropě. 
Pavilon P
Pavilon P
Zdroj: Brněnské výstaviště (s povolením)

Esportová sezóna vrcholí v Brně už od roku 2015, poprvé se ale celá akce uskuteční v pavilonu P. Hlavním tahákem bude finále prestižní soutěže Tipsport MČR CS:GO, jehož vítěz si odnese rovný milion korun. K největším favoritům na titul budou patřit trojnásobní mistři ze SINNERS či pardubické Dynamo Eclot.

Zároveň se fanoušci virtuálního fotbalu mohou těšit na první turnaj v prvním ročníku nové značky EA SPORTS FC, jehož titulárním partnerem je společnost Hyundai. Další tituly budeme postupně odhalovat. Zábavu si užijí návštěvníci na každém kroku a do bohatého programu se zapojí i přední čeští influenceři.

Díky přesunu do větší haly můžeme nabídnout návštěvníkům herního veletrhu větší komfort, a zároveň připravit MČR na další rozšiřování. Aktuálně počítáme s tím, že zaplníme dvě třetiny plochy haly, i tak ale bude letošní rozloha rekordní. Věřím, že se v listopadu potkáme v Brně v hojném počtu. Velmi mě těší, že díky novým i věrným fanouškům se nám daří naplňovat dlouhodobý cíl: rozvíjet nejlepší herní festival v Česku a na Slovensku,
říká Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.

V roce 2022 se na Brněnském výstavišti vedle finále Tipsport MČR CS:GO představily více než dvě desítky vystavovatelů. Vůbec poprvé se uskutečnilo speciální vystoupení hvězd, takzvaná halftime show, kterou znají například fanoušci finále Super Bowlu. Pódium ovládly hvězdy česko-slovenského hip hopu, společně vystoupili Rytmus, Majk Spirit, Paulie Garand a Kenny Rough. I letos čekají návštěvníky tři nabité dny.

Prodej vstupenek ve třech kategoriích bude spuštěn v nejbližších týdnech na oficiálních stránkách mcr.gg.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.