Přejít k hlavnímu obsahu

Král je zpět. T1 s Fakerem rozdrtili soupeře, rozdíl byl gigantický

2. 8. 2023 | 13:53 League of Legends Reportáž
Nejlepší hráč v historii League of Legends je po měsíčním zranění zpátky. Lee „Faker“ Sang-hyeok se znovu ukázal v LCK a ukázal, jak obrovsky důležitý je pro svůj tým. T1, kteří byli bez svého lídra naprosto ztracení, hráli jako vyměnění. Celá série proti Kwangdong Freecs trvala jen 47 minut čistého herního času, finalisté posledního světového šampionátu vyhráli 2:0.
Faker na letošní MSI
Faker na letošní MSI
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

1-7. Takové bylo skóre T1 v nejvyšší korejské soutěži League of Legends za poslední měsíc. Faker byl na nucené pauze, kvůli problémům se zápěstím musel do základní sestavy pustit teprve 17letého Yoon „Poby“ Sung-wona. Tomu se, stejně jako celému týmu, nedařilo. A výsledkem byla dost možná nejhorší forma v historii organizace.

T1 se propadli na páté místo LCK, ze kterého se už před play-off nevyhrabou. Pozitivní zprávou před vyřazovací částí je však návrat Fakera a zlepšený výkon v sérii proti Kwangdong Freecs.

Vypadalo to, jako by na Summoner's Rift nastoupil naprosto jiný mančaft. Rozdíl mezi T1 posledních týdnů a utkání proti KDF byl obří. Makro konečně zase připomínalo top světový tým, individuální výkony hráčů byly diametrálně odlišné.

Oba špíly trvaly něco málo přes 23 a půl minuty. Celkové skóre 28-7. T1 s jistotou skončí po základní části LCK na pátém místě, Kwangdong Freecs jsou po devíti prohrách v řadě poslední.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).