Přejít k hlavnímu obsahu

Tvůrci virtuálních tanků slaví čtvrt století, Wargaming jako dárek pošle miliony korun na Ukrajinu

3. 8. 2023 | 13:30 Gaming
Videohru World of Tanks hrají stovky milionů lidí po celém světě. Studio Wargaming, které má běloruské kořeny a velkou část vývoje populární hry přesunulo do kanceláří v Praze, slaví 25 let od svého založení. Pro hráče si nyní připravilo spoustu dárků. Vedle toho Wargaming věnuje téměř pět a půl milionu korun na podporu lidem postiženým válkou na Ukrajině.
World of Tanks hrají po celém světě miliony hráčů, z velké části se hra vyvíjí v pražských kancelářích.
World of Tanks hrají po celém světě miliony hráčů, z velké části se hra vyvíjí v pražských kancelářích.
Zdroj: Wargaming

V roce 1998 jsem si jen stěží dokázal představit, že se z malé skupiny přátel, které spojovala láska k tvorbě videoher, stane skutečně úspěšná globální společnost,“ řekl k významnému jubileu šéf firmy Viktor Kislyi.

Wargaming si na platformě Steam připravil pro hráče několik časově omezených akcí: výroční DLC balíčky z vlajkových titulů jako jsou World of Tanks nebo World of Warships, dále speciální vozidla a také herní aktivity, za které mohou uživatelé získávat kredity nebo prémiové herní účty. 

Kapitáni ve hře World of Tanks se mohou těšit na speciální vlajky a ekonomické bonusy pro své flotily. World of Warplanes přinese nové bitevní mise a v mobilním titulu World of Tanks Blitz je k dispozici speciální úkol „Wargaming slaví 25 let!“, jehož jednou z odměn je legendární avatar k výročí.

Ambasadorem World of Tanks Blitz se nedávno stal MMA zápasník a první český šampion organizace UFC Jiří Procházka, který v rozhovoru pro CNN Prima News prozradil, co ho na virtuálních tancích a bojových vřavách baví.

Herní velikán Wargaming má jednu ze svých kanceláří na pražské Florenci. Celkem jich má po celém světě šestnáct. Společnost miliardáře Viktora Kislyiho založila českou pobočku už před několika lety, z malého týmu čítajícího pár desítek lidí je nyní plnohodnotná centrála s několika stovkami pracovníků. 

K významnému výročí se Wargaming rozhodl opět podpořit válkou sužovanou Ukrajinu. Prostřednictvím platformy pro sběr finančních prostředků United24 věnuje 250 000 dolarů, tedy téměř pět a půl milionu korun, které budou použity na nákup zdravotnického vybavení na pomoc lidem postiženým válkou. 

Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.