Přejít k hlavnímu obsahu

Faker opět oživil T1. Morálka je zpět, zranění není úplně vyléčené

4. 8. 2023 | 11:41 League of Legends Rozhovor
Krušné období je u konce. Návrat Fakera na Summoner's Rift byl velkolepý a T1 opět vypadá jako opravdový tým. Po vítězném zápase na tiskové konferenci hovořil o své léčbě a nezapomněl vyjádřit svůj vděk. Zranění sice není plně vyléčeno, ale je jasné, že je nepostradatelný.
Lee "Faker" Sang-hyeok je zpět
Lee "Faker" Sang-hyeok je zpět
Zdroj: LCK

Pro fanoušky T1 po celém světě to byl měsíc plný nervozity a nejistoty. Jedna z největších legend světa esportu, Lee „Faker“ Sang-hyeok, se zranila a musela zůstat na delší dobu mimo hru. Nepřítomnost hvězdy se podepsala na týmu T1 a výsledky začaly ukazovat, že bez něj jsou hráči v koncích. Od chvíle, kdy Faker utrpěl své zranění, vyhráli jeho kolegové jedinou sérii.

Náhradou se stal mladičký Poby, ale i přes snahu a nadšení nemohl nahradit zkušenost a legendární hru Fakerova kalibru. T1 potřebovali svého klíčového hráče, který by uměl rozhodovat i v těch nejtěžších momentech. Faker byl po celou dobu zranění mimo hru a zaměřil se na svou rehabilitaci a léčbu. Bylo to pro něj náročné období, ale nenechal se tím zlomit. S odhodláním a trpělivostí se věnoval procesu zotavení a návratu na vrchol. Byla to další zkušenost, kterou si odnesl jako lidská bytost, a ukázalo se, že jeho síla není jenom v jeho virtuálním umění, ale i v odhodlání a vůli.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Věděl, že na jeho spoluhráčích byl během jeho absence značný tlak a očekávání. Když se mu po měsíci podařilo zase vrátit do hry, vyjádřil jim svou vděčnost a ocenění za to, jak tvrdě pracovali, aby udrželi tým pohromadě a nadále soutěžili na své úrovni. „Doufám, že fanoušci se o mě tolik neobávali,“ řekl Faker. I když jeho zranění nebylo zcela vyléčené, jeho zápěstí je v mnohem lepším stavu. Ale stejně si musí zvykat na nové držení myši a další drobnosti, což je náročné a stále vyžaduje trpělivost. Jeho návrat do sestavy T1 však byl perfektní a přinesl týmu zpět tu správnou morálku a sílu, kterou tak zoufale potřeboval.

Fakerova první hra po návratu byla úplně jiné kafe, než co poslední týdny T1 předváděli. S chladnou hlavou dovedl svůj tým k vítězství 2:0. Bylo to jako návrat krále na trůn, a fanoušci byli nadšeni, že jejich milovaný hráč je zpět a opět vládne na poli League of Legends. Tento návrat přinesl do týmu T1 novou energii a odhodlání. Jeho přítomnost dala týmu zase ten správný směr a ukázala, že když se spojí síly všech hráčů, mohou dosáhnout nemožného.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.