Přejít k hlavnímu obsahu

Choval jsem se nedospěle a je mi to upřímně líto, omlouvá se NEOFRAG

4. 8. 2023 | 17:08 Counter-Strike 2 Komentář
Vyhození Adama „NEOFRAG“ Zouhara z Into The Breach přišlo jako blesk z čistého nebe. Český hráč se ke vzniklé situaci, která s herními výkony nemá nic společného, jen o pár hodin později vyjádřil na svém Twitteru. „Důvodem, proč jsem byl náhle vyhozen z ITB, je špatný způsob rozhodování na mé straně,“ začal dvaadvacetiletý hráč své vyjádření k vyhazovu.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na IEM Cologne 2023
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na IEM Cologne 2023
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

S týmem OG si Adam „NEOFRAG“ Zouhar dvakrát zahrál na Majoru či v Katovicích, na oblíbený turnaj v Kolíně nad Rýnem si ale musel počkat až do dalšího angažmá. V létě posílil kádr Into The Breach, jednoho z velkých překvapení posledního Majoru, a premiéru si zažil hned na IEM Cologne. Jinde se už ale neukáže, za projevy, které nejsou v souladu s postoji organizace, s ním byla okamžitě rozvázaná smlouva. „Došlo k jednoznačnému porušení našich morálních a firemních standardů, které nemůžeme přehlížet,“ uvádí ITB.

„Je důležité si uvědomovat své chyby, abychom se z nich mohli poučit a dále růst. Ve snaze být vtipný a získat si přízeň nových spoluhráčů jsem dělal nevhodné vtipy a nečekal jsem, že budou brány vážně,“ kaje se NEOFRAG ve svém vyjádření. „Přestože nikdy nešlo o urážku, bylo toto chování právem označeno za urážlivé a já bych se chtěl všem, včetně svých fanoušků, omluvit. Choval jsem se nedospěle a je mi to upřímně líto. Uvědomuji si, že takové chování je špatné, a už se nebude opakovat,“ staví se k problému čelem a doplňuje svoji omluvu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

„Samotný průběh náhlého vypovězení smlouvy pro mě byl šokem. Přestože nesouhlasím s tím, jak byla situace řešena, rozhodnutí ITB akceptuji a respektuji. Jsem smutný z toho, jak to dopadlo, ale zároveň jsem vděčný za šanci, kterou mi ITB dali a že jsem mohl být součástí jejich týmu,“ píše NEOFRAG. „Tento čas využiju k zamyšlení a k lepšímu přístupu do budoucna. Přeji týmu a všem zaměstnancům jen to nejlepší,“ uzavírá své stanovisko.

V novém angažmá stihla česká hvězda odehrát jen pět zápasů. Okamžitě po včerejším vyhazovu, podle tónu oficiálního stanoviska organizace, to vypadalo, že si Zouhar svým přešlapem zavřel dveře do světa a kvůli zkažené reputaci po něm jen těžko někdo sáhne. Svým postojem ke vzniklé situaci ale ukázal, že na sobě chce pracovat, aby byl ještě lepší než kdy předtím. Nejen po hráčské stránce, ale také po té lidské.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.