Přejít k hlavnímu obsahu

Velké změny! FACEIT chce odstranit hned několik problémů, připravuje se na CS2

4. 8. 2023 | 19:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Platforma FACEIT se ve velkém připravuje na vydání Counter-Strike 2. Před příchodem nové hry z dílny Valve vejde na oblíbené platformě v platnost hned několik změn. FACEIT chce mimo jiné zlepšit čekací dobu hráčů s vyšším levelem, omezit rozdíl Elo v zápasech a ulehčit hráčům cestu do vyšších úrovní. Co přesně se chystá?
FACEIT chce odstranit hned několik problémů, připravuje se na CS2
FACEIT chce odstranit hned několik problémů, připravuje se na CS2
Zdroj: FACEIT

Dvě novinky jsou v plánování: rekalibrace Elo a limitace rozdílů v Elo v jedné partě. Cílem FACEITu je hráčům přinést balancovanější zápasy. Zároveň byly odhaleny další novinky na matchmaking page.

Rekalibrace Elo

„Po vydání CS2 na FACEITu budou mít hráči na 10. a 1. úrovni lehkou kalibraci, která jim zachová stejnou úroveň dovednosti a hodnocení, ale s novým Elo, které zlepší jejich herní zážitek,“ stojí na oficiálním webu platformy. FACEIT chce pomoci především hráčům zaseknutým na levelu 1 a top hráčům na levelu 10. Cílem je vyřešit tři problémy:

  • Dlouhá queue pro hráče s vyšším rankem
  • Vysoký rozdíl Elo v lobby
  • Ranking, nafouknutý systém Elo ztěžuje hráčům dosažení nejvyšších příček

Změny:

  • Deflace Elo u hráčů na spodku levelu 1 (přibližně 25 % hráčů hrajících na levelu 1), čímž bude sníženo riziko, že se zaseknou. Elo bude upraveno tak, aby byl postup snazší
  • Po vydání CS2 si hráči zachovají svůj ranking, rozdíl mezi nimi se ale sníží
  • Pamětní odznaky - oslavují úspěchy hráče v CS:GO, budou se zobrazovat na hlavním profilu

Premium queue v pěti

Evropská Premium queue bude nově podporovat pětičlenné party. Od pondělí budou moci hráči nastupovat do EU Premium queue nastupovat ve skupině po jednom, dvou, třech, nebo pěti. Všechny ale budou muset splňovat limitaci v rozdílu Elo.

Elo FACEIT
Elo FACEIT
: FACEIT

Limitace rozdílu Elo v jedné partě

Následující týden bude platit jedno z testovaných pravidel. Maximální rozdíl v jedné partě bude nově 800 Elo. Výjimkou jsou hráči nad 2800 Elo. Ti budou moci hrát s každým s minimálním Elo 2000.

Verified Matching

V neděli od 16:00 do půlnoci bude probíhat poslední test tzv. Verified Matching. Hlavním cílem je omezit negativní zkušenosti s hráči, kteří vlastní více účtů.

Nový design

FACEIT postupně přidává novinky pro vylepšení vzhledu zápasové stránky. A další se chystá. „Zavedli jsme lepší systém upozornění, který vás informuje, pokud se vyskytne nějaký problém, který by vám nebo členům vaší party mohl zabránit v zařazení do fronty. Tyto nové změny můžete na své herní stránce očekávat zhruba v průběhu nadcházejícího týdne,“ informuje FACEIT.

Nová matchmaking page
Nová matchmaking page
: FACEIT
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).