Přejít k hlavnímu obsahu

Silver Scrapes a pokračování nadvlády. Knight znovu ukázal svou extratřídu

5. 8. 2023 | 15:50 League of Legends Reportáž
Druhé setkání v play-off a totožný výsledek. JD Gaming si znovu poradili s LNG Esports a zajistili si celkový triumf v letním splitu LPL. Zhuo „knight“ Ding opět předvedl perfektní výkon a byl jedním z hlavních strůjců dalšího úspěchu JDG. Ti už se nyní mohou těšit na mistrovství světa, na kterém budou jedním z hlavních favoritů. LNG se musí spokojit se stříbrem, o účast na Worlds se musí porvat v regionální kvalifikaci.
Knight byl jasným MVP finálové série
Knight byl jasným MVP finálové série
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

V Číně aktuálně není lepší celek. Vítězství v jarním splitu, na MSI a pak i v létě. JD Gaming aktuálně vládnou League of Legends a nemají konkurenci. Ani přes veškerou snahu LNG Esports se nepodařilo vládce sesadit z trůnu.

Chvilkami to přitom s JDG nevypadalo vůbec dobře. Po prvních třech hrách byli ve vedení LNG a byli jediný úspěch od celkového vítězství. Třetí hra byla navíc totálně jednostrannou záležitostí. Pouhých 24 minut potřebovali LNG k tomu, aby pro sebe uzmuli druhý bod finále.

Do čtvrtého mače ale nastoupili úplně jiní JDG. V důležitých momentech zachovali klid a pouhé dvě minuty po zisku Barona už ničili Nexus soupeře. Na streamu se tak rozezněla píseň Silver Scrapes, což znamená jediné - pátou hru.

V té pokračoval trend z předchozího dějství BO5 série. Ve 28. minutě, před rozhodující potyčkou, svítilo na světelné tabuli skóre 3:3. Nikdo se nehnal do odvážných akcí, hrálo se opatrně. JD Gaming ale následně získali Dragon Soul, Barona a pak i Eldera. Poslední hřebíček do rakve LNG a další cenná trofej pro JDG.

V Číně ale sezona nekončí. Ještě zbývají poslední dvě místa na Worlds, o která se porvou LNG, EDG, Top Esports a Weibo.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).