Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdy září naplno a G2 jsou k nezastavení. Získají další prestižní titul?

6. 8. 2023 | 08:47 Counter-Strike 2 Reportáž
Finále možná posledního Tier 1 turnaje v CS:GO zná své složení. Po ENCE zvládli svůj semifinálový duel také G2 Esports a budou chtít navázat na dřívější letošní titul z IEM Katowice.
Ilya „m0NESY“ Osipov
Ilya „m0NESY“ Osipov
Zdroj: ESL Counter-Strike

Astralis měli po vyřazení Heroic před sebou další těžký úkol: zastavit G2 Esports, kteří v Kolíně nad Rýnem hrají v neuvěřitelné pohodě. Christian „Buzz“ Andersen bohužel nenavázal na svoji formu a bez jeho přínosu bohužel Dánové nestačili na individuální i týmovou sílu svého soupeře.

Druhé semifinále začalo na mapě Ancient, kde si Astralis drželi hezký winstreak. Tady ale skončil. Nemanja „huNter-“ Kovač naladil svoji tradiční play-off formu a dovedl svůj tým k výhře 16:12. Dvakrát ace v podání Victora „Staehr“ Staehra a Benjamina „blameF“ Bremera byly jen drobnou korekcí stavu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na následujícím Infernu to byl pro změnu bratranec Nikola „NiKo“ Kovač, jenž táhl G2 Esports za vítězstvím. Jeho ace clutch, na zhlédnutí níže, byl dokonalý, další 2v5 přidali i jeho parťáci a Astralis se neměli jakého stébla chopit. Zmohli se na pouhých devět bodů a popáté v historii končí v semifinále.

Díky dalšímu přesvědčivému výkonu se hned tři hráči mašiny pod vedením Rasmuse „HooXi“ Nielsena drží mezi pěti nejlepší střelci turnaje. Pokud ve stejném stylu budou řádit i ve finále, ENCE to budou mít opravdu těžké. BO5 zápasy jsou ale hodně také o výdrži, kterou dva neporažené týmy musejí prokázat.

IEM Cologne 2023
IEM Cologne 2023
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.