Přejít k hlavnímu obsahu

Rookie a JackeyLove nebudou na Worlds, nestačil ani pentakill

7. 8. 2023 | 17:50 League of Legends Reportáž
Byla to další parádní série v čínské LPL. V regionální kvalifikaci na mistrovství světa se o šanci na postup utkali TOP Esports a Weibo Gaming. Tým v čele s Yu „JackeyLove“ Wen-Boem a Song „Rookie“ Eui-jinem vedl už 2:1, nakonec se ale po prohře v páté hře s nadějí rozloučil, stejně jako s celou sezonou. WBG v úterý vyzvou EDward Gaming o poslední čínský flek na Worlds.
JackeyLove nebude na Worlds
JackeyLove nebude na Worlds
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Na obou stranách Summoner's Riftu stály světové hvězdy. Hráči, kteří během své bohaté kariéry vyhráli všechno. Hned tři z nich se v roce 2018 potkali v sestavě Invictus Gaming, která ovládla světový šampionát. Yu „JackeyLove“ Wen-Bo a Song „Rookie“ Eui-jin teď hájili barvy TOP Esports, Kang „TheShy“ Seung-lok bojoval za Weibo Gaming.

První hra byla koncertem ze strany TOP. Již zmiňovaná dvojice, jež společně vyhrála Worlds, zářila, velice slušný výkony předvedl i často kritizovaný Huang „Wayward“ Ren-Xing. Po 23 minutách bylo hotovo, fanoušci Weibo své oblíbence nepoznávali.

Druhý špíl probíhal v podobném duchu, ovšem s vyměněnými rolemi. WBG od začátku diktovali tempo zápasu, Wang „Light“ Guang-Yu se  rychle dostal do důležitého vedení se svou Zeri. Zápas nakonec ukončil s devíti killy, celý jeho tým jich pak dohromady posbíral 29. Vyrovnáno.

Krasojízda Weibo Gaming pokračovala i ve třetí hře. Všem se dařilo, Kang „TheShy“ Seung-lok dal vzpomenout na staré dobré časy a na toplane předvedl proti dvěma soupeřům parádní outplay. Weibo vedli v patnácté minutě už o sedm tisíc goldů. Pak se ale všechno zvrtlo. Několik prohraných fightů, ztracený Baron a k tomu všemu pentakill Rookieho.

Totální selhání znamenalo match point pro TOP Esports. Ani to ale nezničilo morálku Weibo Gaming. Další hra byla znovu v jejich režii, celkové skóre ukazovalo na konci zápasu 13:0 a na streamu se rozezněla píseň Silver Scrapes.

Pátá hra rozhodla o tom, že EDG vyzvou v úterním rozhodujícím špílu o čtvrtý čínský seed na letošním mistrovství světa Weibo Gaming. Opatrná early game nedala nikomu výraznou výhodu, kolem patnácté minuty se ale mašina WBG rozjela naplno. Soupeř neměl šanci. Ve 31. minutě už hráči Weibo ničili Nexus TOP a mohli slavit. Šance na Worlds žije dál.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).