Přejít k hlavnímu obsahu

Konec? Zatím ne, Doublelift chce pokračovat s profesionálním hraním

7. 8. 2023 | 19:10 League of Legends Rozhovor
V roce 2020 se rozloučil s profesionálním hraním League of Legends, po dvou letech se ale Yiliang „Doublelift“ Peng na Summoner's Rift vrátil v dresu 100 Thieves. Po nadějně vypadajícím jaře se ale sestava kolem amerického veterána v létě trápila a sezóna pro ní předčasně skončila. Doublelift ale chce pokračovat dál.
Yiliang "Doublelift" Peng
Yiliang "Doublelift" Peng
Zdroj: LCS/Riot Games

Nebyl to rok, na který by Yiliang „Doublelift“ Peng v budoucnosti vzpomínal příliš rád. Na jaře skončil na děleném pátém místě, v Championship skončil hned po první BO5 sérii, kterou 100 Thieves prohráli proti Team Liquid. Takový comeback si nepředstavoval. Spekulace o opětovném konci ale rychle vyvrátil.

„Nevrátil jsem se kvůli jednomu neúspěšnému roku jen proto, abych se zase vrátil do streamerského módu nebo něčeho podobného,“ řekl jasně po prohraném zápas během živého vysílání LCS. „Miluju hraní League of Legends, miluju profesionální hraní. I když prohrávám,“ dodal Doublelift.

Ke svému pokračování v profesionálním hraní se Doublelift vyjádřil i v rozhovoru pro dGon Esports. „Chtěl bych se příští rok vrátit silnější než letos,“ řekl 30letý hráč jasně. Pokud by to bylo čistě na něm, o dalším roce v esportu není pochyb.

V jakém týmu? To je otázka, na kterou odpoví následující měsíce. Se spoluhráči z 100 Thieves má Doublelift podle svých slov velice dobré zkušenosti. „To, že jsme nedosáhli našeho potenciálu, není kvůli tomu, že bychom se nesnažili,“ míní Peng.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).