Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS obrali TOP 15 tým světa o mapu. Na výhru to ale nestačilo

8. 8. 2023 | 13:55 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS pokračují ve slibných výkonech. Během posledního týdne porazili Anonymo, 500 nebo Apeks, kvalitní hru ukázali proti Aurora. Dalším soupeřem byli Monte, aktuálně patnáctý nejlepší tým světového žebříčku. Ten po napínavém průběhu přehrát nedokázali.
Max "SHOCK" Kvapil
Max "SHOCK" Kvapil
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

SINNERS 1:2 Monte (14:16, 16:9, 12:16)

Začátek série nešel úplně podle představ české pětice. Monte na svém picku, Anubisu, začali výborně. Jejich teroristická strana se jen těžko porážela, SINNERS se na obranné polovině zmohli jen na pouhá čtyři kola. Druhá půlka byla ale úplně odlišná.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Trošku pomalejší start po pistolkovém kole sice znamenal skóre 5:13 z pohledu hříšníků, z následujících jedenácti kol ale získali borci z liberecké organizace hned devět kol a dostali se na dostřel. Jediné kolo stačilo k prodloužení. Jenže ani heroický výkon Tomáše „oskar“ Šťastného na triumf na Anubisu nestačil.

Na druhé mapě už byli SINNERS doma. Overpass patří mezi top mapy česko-slovenské jedničky, znovu se to prokázalo i v této sérii. Na teroristické straně položili hříšníci pevný základ, s osmi body na svém kontě šli do druhé halfy v perfektní pozici. Tu nepustili a zvítězili 16:9.

Rozhodovat tak musel Ancient. Třetí mapa vyřadila první tým z prvního kvalifikačního turnaje na Thunderpick World Championship. Úvodní část Ancientu byla vyrovnaná, týmy se přetahovaly o body. Monte ale nakonec byli o něco lepší a s vedením 9:6 šli spokojeně do druhé poloviny mače.

V ní sice SINNERS vyhráli pistolkové kolo, hned potom ale prohráli šest kol v řadě a prohrávali 7:15. Snaha o comeback byla marná, v pořadí 28. kolo rozhodlo o postupu Monte. Český mančaft se s turnajem loučí.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).