Přejít k hlavnímu obsahu

Čína zná poslední tým na Worlds. Uzi na světový šampionát nepostoupil

8. 8. 2023 | 14:40 League of Legends Reportáž
Úterní BO5 série mezi Weibo Gaming a EDward Gaming rozhodla o posledním čínském týmu, který se podívá na letošní mistrovství světa v League of Legends. Po přesvědčivém výkonu si poslední místenku vybojovali WBG. Jian „Uzi“ Zi-Hao se po comebacku na Worlds nepodívá.
Weibo Gaming
Weibo Gaming
Zdroj: Twitch LPL

Loňská sezóna se nepodařila, v roce 2023 už se ale organizace Weibo Gaming na mistrovství světa probojovala. V regionální kvalifikaci si WBG poradili s TOP Esports i EDward Gaming a postoupili na Worlds.

EDward Gaming 1:3 Weibo Gaming

WBG vletěli do zápasu ve velkém stylu. Fanoušci EDG byli rychle utišeni. Tempo Weibo bylo pro Uziho a spol. příliš. První hra trvala pouhých 22 minut. Rozdíl byl obrovský a pro EDG jasným varováním.

Druhý špíl začal velice podobně jako ten první. Totální dominance Weibo, rozdíl v goldech se rychle vyšplhal na šest a půl tisíce. Jenže jako už tým kolem Li „Xiaohu“ Yuan-Haoa jednou ukázal, někdy ani takový náskok nemusí stačit. Stačilo několik špatných rozhodnutí a EDG byli zpátky. 1:1.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Weibo se rychle vrátili do tempa. Wei „Weiwei“ Bo-Han odehrál s Rell výborný špíl, stejně tak jako Liu „Crisp“ Qing-Song na Miliovi. Jediná hra dělila WBG od postupu na světový šampionát.

Ze začátku to vypadalo, že ve čtvrté hře se to Weibo nepodaří. EDG ale napodobili výkon svého soka z druhého utkání. Dostali se do vedení o sedm tisíc goldů a postupně o něj přišli. Team comp WBG se ukázal být silnějším a po 37 minutách bylo jasno. Weibo Gaming je posledním týmem z LPL, který postoupil na Worlds.

Týmy z LPL postupující na Worlds 2023:

  1. JD Gaming
  2. BilibiliGaming
  3. LNG Esports
  4. Weibo Gaming
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).