Přejít k hlavnímu obsahu

Úřadující mistři světa končí. Šance na Worlds ale stále žije

8. 8. 2023 | 18:00 League of Legends Reportáž
Play-off LCK odstartovalo. V prvním kole se proti sobě postavili Hanwha Life Esports a DRX. Obhájci prvenství z mistrovství světa byli v sérii jasným outsiderem a jejich pozice se na Summoner's Riftu jasně potvrdila. HLE, v čele se dvěma bývalými reprezentanty DRX, vyhráli všechny tři hry. Pokud chtějí DRX postoupit na Worlds, musí uspět v regionální kvalifikaci.
Cho "Beryl" Geon-hee
Cho "Beryl" Geon-hee
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Vyřazovací část LCK začíná zápasy 3. proti 6. a 4. proti 5. Vítězové překonají důležitou překážku, kterou si zajistí minimálně dvě šance na další postup. Top 4 už totiž hraje systémem double elimination.

Hanwha Life Esports (#3) 3:0 DRX (#6)

Výkonnostní rozdíl mezi oběma celky byl vidět především v mid a late game. Early game ještě DRX zvládali, Hanwha Life Esports se nedostávali do výraznějších vedení a vývoj špílu byl vyrovnaný. Makro a teamfighty ale hovořily jasně ve prospěch HLE.

Trend začal hned v prvním zápase. Do 26. minuty dělily oba mančafty maximálně dva tisíce goldů. Jedna potyčka ale rozhodla. Ace pro HLE, Baron a gold lead přes pět tisícovek. Pokusy o comeback byly marné. Hanwha Life Esports šli do vedení 1:0.

Early game druhé hry se HLE povedla o něco lépe, DRX se ale stále drželi na dostřel. V 19. minutě dokonce vyhráli teamfight a dostali se do mírného vedení. To dlouho nevydrželo, favorit se znovu rozjel a došel si pro druhý bod.

Třetí zápas vypadal pro DRX ze všech nejlépe. V úvodu získali tři killy a vedli o dva tisíce. Kim „Zeka“ Geon-woo ale nechtěl dopustit žádné větší nástupy a perfektním playem s Neeko dostal svůj mančaft zpět do hry.

Týmy se rozhodně nešetřily. Ve 24. minutě atakovaly hranici celkem 30 killů. Když to šlo, bojovaly. Tohle nebyla tradiční pomalá hra LCK, ale pořádná řežba ve stylu LPL. Necelých 44 minut se DRX drželi. Na výhru ale nedosáhli a z play-off vypadli.

HLE se v první kole upper bracketu utkají s KT Rolster nebo Gen.G. Záležet bude na výběru prvního zmiňovaného celku. DRX teď budou čekat na regionální kvalifikaci, kde si zahrají o Worlds.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).