Přejít k hlavnímu obsahu

Nevidomý hráč vyhrál na největším světovém turnaji. Řídí se zvukem

9. 8. 2023 | 12:05 Příběh
Jeden z nejlepších esportových výkonů poslední doby předvedl bezpochyby nevidomý hráč BlindWarriorSven poté, co dokázal i přes jeho handicap vyhrát zápas na největším turnaji bojových her EVO 2023. Jeho neuvěřitelný výkon obletěl svět, gamingová komunita je v šoku.
Nevidomý hráč Sven vyhrál finále EVO 2023
Nevidomý hráč Sven vyhrál finále EVO 2023
Zdroj: Twitter.com

Sven „BlindWarriorSven“ Van de Wege je nizozemský hráč videoher, který ve svých šesti letech přišel kvůli rakovině o zrak. Ani takové postižení mu však nezabránilo prohloubit vášeň do videoher, zejména do titulu Street Fighter. Po krátkém tréninku zjistil, že díky sluchu dokáže jednoduše určit, kde se protivník nachází.

Nyní se Sven dostal až na pódium největšího turnaje v bojových hrách (EVO 2023), kde předvedl snad svůj nejlepší výkon kariéry, který mu zaručil neuvěřitelné vítězství. Utkání vyhrál se specialistou E. Hondu 2:1 na kola. 

Jeho výkon přišlo sledovat hned několik tisíc fanoušků, někteří ho už předtím znali z platforem Twitch a YouTube. Diváci nemohli uvěřit parádnímu výkonu Svena, který šokoval i samotné komentátory.

V nejnovějším díle Street Fighter 6 už jsou funkce pro hráče s nejrůznějšími postiženími opravdu vychytané a hráči si tak mohou hru užít téměř naplno. V pařbě se například nachází možnost jedinečných zvuků, které signalizují jednotlivé útoky, úskoky nebo také pozici nepřítele. 

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Street Fighter