Přejít k hlavnímu obsahu

CzechCloud se svěřil: Dlužím přes milion a málem jsem se sesypal. Finančně jsem v p*či

10. 8. 2023 | 17:26 Twitch
V době, kdy digitální svět a streamování nabízí možnosti finančního výdělku, se některé příběhy ze zdánlivě idylického života začínají objevovat v opačné formě. Posledním takovým příkladem je osud českého streamera Petra „CzechCloud“ Žaluda, jehož jméno je spjato se světem online her a zábavy. „Musím si podruhé půjčit, abych zaplatil dluhy,“ prozradil.
Petr "CzechCloud" Žalud čelí finančním problémům
Petr "CzechCloud" Žalud čelí finančním problémům
Zdroj: Twitch

Není to tak dlouho, co se  jiný český stremaer dostal do křížku s policií kvůli dluhům, protože neplatil daně.  Vypadá to, že dlužníků je mezi streamery více a  CzechCloud je jedním z nich. Známý český tvůrce obsahu momentálně čelí velkým finančním problémům. Dluh ve výši 1,1 milionu korun na něj doléhá jako těžký balvan.

„Musím si podruhé půjčit, abych zaplatil dluhy na socce,“ svěřil se CzechCloud. „Já jsem finančně v p*či poslední dva roky,“ popsal známý český streamer tvrdou realitu. Zažívá těžký boj.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

CzechCloud patří mezi top české streamery a jeho jméno znají tisíce jeho fanoušků. Finanční situace, v níž se momentálně nachází, mnoho fanoušků překvapuje. „Málem jsem se sesypal, když jsem se částku dozvěděl,“ přiznal.

Streamování a online obsah může nabídnout široké publikum a popularitu, avšak to ne vždy znamená automatický příliv financí. Naopak, někdy může souviset s nejistotou a výzvami. Skutečnost může být mnohem složitější. „Nejsme všichni milionáři,“ řekl CzechCloud. 

Štítky: Twitch, CzechCloud
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.