Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot vyráží dobýt Polsko! Pomstí SINNERS a vyhrají PGE Superpohár?

23. 8. 2023 | 11:54 Counter-Strike 2 Turnaj
Dynamo Eclot navážou na loňskou účast mistrů ČR a vyráží na PGE Superpohár. V polském Gdaňsku si v konkurenci dvou evropských a jednoho polského týmu zahrají o 20 tisíc dolarů.
K1-FiDa a anarkez
K1-FiDa a anarkez
Zdroj: PGE Superpohár

Další ročník polského superpoháru opět přiláká zvučná jména. Jeden vyvolený domácí celek se postaví třem evropským vyzyvatelům z nejlepší světové čtyřicítky. Polský zástupce vzejde z nedělní uzavřené kvalifikace, kde najdeme týmy jako Anonymo Esports, Let Us Cook, PGE Turów nebo PACT.

Nás ale budou zajímat především ostatní účastníci. První pozvánku obdrželi 500, jenž budou navazovat na krajany ze SKADE, kteří loni ve finále porazili SINNERS. Jako další přišla řada na Into The Breach, čtvrtfinalisty posledního Majoru, v jejich řadách už bohužel nepůsobí Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Posledním do party je Dynamo Eclot, které se bude chtít za loňský rok Bulharům pomstít za celou českou scénu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Pro SINNERS je loňská účast dodnes poslední zahraniční offline akcí, pro Dynamo Eclot naopak půjde o první v historii. Na domácí scéně pardubická organizace letos zatím ovládla všechny velké turnaje a konečně se bude mít šanci ukázat i za hranicemi. V online soutěžích se jim daří, LAN ale přinese úplně jiný zážitek.

Nejčastěji se DNE v letošním roce potkali s 500, které porazili ve swissu Elisa Invitational Spring, ale v čerstvějším zápase v semifinále LORGAR Cupu s nimi padli, ačkoliv nehráli v plném složení. Vítěznou bilanci naopak mají s Into The Breach, které ještě s NEOFRAGem v kádru porazili senzačně 2:1. Paradoxně nejméně se českému celku daří proti polským soupeřům, koho z kvalifikace potkali, toho ještě letos neporazili.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.