Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games se poučili ze svých chyb. V muzeu Holokaustu zakázali tančit

13. 8. 2023 | 12:02 Fortnite Zajímavost
Fortnite má nové muzeum. Není to poprvé, co se něco takového podařilo, a díky novému Unreal Editoru je opravdu realistické. Muzeum holocaustu je jedním z památníků, který podrobně popisuje hrůzné události historie, a nyní přichází do hry.
Muzeum holocaustu ve Fortnite
Muzeum holocaustu ve Fortnite
Zdroj: Epic Games

Vzhledem k povaze muzea, jako je toto, je to poměrně citlivá mapa. V důsledku toho z něj Epic Games odstranila veškeré tance a emoty. S tak citlivým tématem to dává smysl. Můžete procházet exponáty, které se podobají těm, které se nacházejí ve skutečných muzeích holocaustu. Nemůžete používat zbraně, nic rozbíjet nebo tančit.

Epic Games se totiž poučili ze své chyby, když se v roce 2021 konala událost s Martinem Lutherem Kingem Jr. Někteří hráči jsou totiž schopni, v dost nevhodných chvílích, klidně tancem vyjadřovat pohrdání, a tak se vývojáři u této mapy úplně odstranit emoty.

Jde čistě o vzdělávací mapu. Neočekává se zde žádná hratelnost, takže není potřeba zbraní ani tance. Některým v komunitě se přirozeně prostě nedá věřit, takže vývojáři museli tentokrát zasáhnout a zabránit tomu, aby se opakovalo něco podobného jako dříve.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.