Přejít k hlavnímu obsahu

Gen.G postupují na Worlds. T1 nevyužili vedení, budou mít druhou šanci

12. 8. 2023 | 12:25 League of Legends Reportáž
T1 jsou po návratu Lee „Faker“ Sang-hyeoka jako vyměnění a po pátém místě v základní části si poradili s největšími favority. KT Rolster porazili a dostali se do finále upper bracketu. Ve finále horní části pavouka LCK prohráli s Gen.G, kteří jsou ve velkém finále korejské ligy a postoupili na Worlds.
Gen.G vládnou LCK
Gen.G vládnou LCK
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Historie z jarního splitu se neopakovala. Jeong „Chovy“ Ji-hoona a spol. přehráli T1 a poslali je do lower bracketu. Vicemistři světa měli dost šancí na výhru v sérii, po kvalitních early game ale neukázali dostatečně kvalitní mid - late.

T1 2:3 Gen.G

První hra napověděla tomu, jak budou probíhat vítězné špíly pro Gen.G. T1 odehráli dobrou early game, dostali se do vedení a favorita trápili. Dobrý start pro botlane ale nestačil. Jedno Jax + Aphelios combo u Barona rozhodlo.

Další špíl byl o něco opatrnější. V prvních deseti minutách viděli diváci pouze jeden kill. Následovala dlouhá fáze hry, během které Gen.G zabíjeli, ale T1 získávali neutrální objectivy. Důležitý byl druhý Baron, po němž základna Gen.G rychle padla.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Mun „Oner“ Hyeon-jun měl ve třetí hře obrovsky náročný start. Už v sedmé minutě měl skóre 0/3, několik špatných rozhodnutí soupeře ale nakonec T1 dostalo zpět do hry. V 16. minutě se odehrál rozhodující teamfight u Rift Heralda. T1 se rozjeli a nikdo je nedokázal zastavit. 2:1 a matchpoint.

Čtvrté utkání dost možná rozhodl jediný pick. Lee „Gumayusi“ Min-hyeong nastoupil na Summoner's Rift s Vayne. A nebyl to dobrý výběr. Ani Choi „Zeus“ Woo-je s perfektní early game na Jaxovi nedokázal „potahat“ zbytek mančaftu. Šlo se do páté hry.

V té se znovu začínalo opatrně, T1 měli na začátku mírný lead. Pak ale přišel osudový teamfight u draka. Ace pro Gen.G a nafeeděný Aphelios. Bylo rozhodnuto, nic už T1 nepomohlo. Gen.G po několika dalších potyčkách zaslouženě vyhráli.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).