Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojí český úspěch. V Polsku zlato, ve Španělsku stříbro

13. 8. 2023 | 14:11 League of Legends Reportáž
Jedna z top evropských regionálních soutěží v League of Legends má českého šampiona. Jiří „Savero“ Odehnal ovládl s týmem Anonymo Ultraligu po jasném vítězství 3:0 nad AliorBank Team. Českému hráči se dařilo i ve španělské lize, kde pro sebe stříbro uzmul Adam „Random“ Grepl s BISONS ECLUB.
Anonymo ovládli polskou ligu
Anonymo ovládli polskou ligu
Zdroj: Twitter Anonymo

Osm her v play-off, z toho šest vítězných. Z toho plyne jasný výsledek - zlato. Organizace Orbit Anonymo v čele s výborně hrajícím Jiřím „Savero“ Odehnalem ovládla ligu, jež spojuje polské a pobaltské mančafty v League of Legends.

Proti Zero Tenacity to byla pořádná bitva, rozhodovat musela až pátá hra série. Vítězové základní části po ní spadli do dolního pavouka, kde překvapivě nestačili na AliorBank Team. Šance českého borce na výhru se tak okamžitě znásobily.

Finálová série byla formalitou. Outsider se nezmohl na jedinou vítěznou hru, hráči Orbit Anonymo zvládli všechny tři dějství a pozvedli nad hlavu pohár pro šampiony. Savero zároveň dostal za své individuální výkony ve finále odměnu v podobě MVP.

Vítězstvím v Ultralize si Savero a spol. zajistili nejvyšší seed ze soutěže na blížících se EMEA Masters.

Úspěch s kapkou zklamání zažil Adam „Random“ Grepl. Jeho tým šel do play-off LVP (španělské ligy) jako nejvýše nasazený po vítězství v základní části. Ve finále upper bracketu si ještě s Movistar Riders poradili bez problémů 3:0.

V grand finále to ale BISONS ECLUB nešlo podle představ. Ze čtyř her vyhráli jedinou a museli se tak spokojit se stříbrem. I to ale stačí na postup do hlavní části EMEA Masters.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).