Přejít k hlavnímu obsahu

Po patnácti letech znovu mistrem světa! Zkušený hráč nadále přepisuje historii

14. 8. 2023 | 11:13 Příběh
Možná vůbec nejúspěšnější americký hráč všech dob o víkendu opět nenašel přemožitele. Neuvěřitelných patnáct let po svém prvním titulu mistra světa opět ovládl světový šampionát a stal se nejlepším arénovým hráčem světa. Ve 34 letech přitom ještě neplánuje končit.
Shane „rapha“ Hendrixson
Shane „rapha“ Hendrixson
Zdroj: Quake Champions

Shane „rapha“ Hendrixson to znovu dokázal. Hráč, který za svoji patnáctiletou kariéru oblékal dresy jen dvou různých týmů, se v texaském Grapevine stal znovu mistrem světa. Po třech letech ve finále porazil stejného soupeře jako před třemi lety a do kroniky zapsal další první místo. Vyhrával navíc rozdílem třídy.

Kdo má přes třicet let, o tom by se ještě nedávno v esportu hovořilo v kontextu konce hráčské kariéry. Rapha se však nemá důvod zastavovat, jeho hráčské kvality jsou stále na vysoké úrovni. Když strádá aimem, dokáže soupeře přechytračit. V kombinaci s tím správným myšlením šampiona jde o smrtící kombinaci.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Šest let v týmu Liquid oslavil Hendrixson ovládnutím Quake World Championship 2023. Play-off procházel jako po másle a ve finále vyzval věčně druhého Adriána „RAISY“ Birgányho s bilancí 10-0 na vyhrané mapy. Finálový triumf sice tak jednoznačný nebyl, Rapha se ovšem zaskočit nenechal a zvedl pohár nad hlavu.

Svůj první světový titul získal už v roce 2008. Dalším vítězstvím tak prodlužuje svůj odkaz hlavní postavy světa arénových FPS titulů, ve kterých v podstatě neexistuje faktor náhody. Mistrovství sice nevyhrává každý rok, letošním triumfem ale opět ukázal, že nepatří starého železa. Skutečný král, který ještě nekončí.

Štítky: quake, rapha
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.